čtvrtek 10. září 2020

Fermentace kvasu

Fermentace kvasu

Okroška (polévka z kvasu ) Tato osvěžující ruská letní polévka se podává jako studená. Patří do ní nejen kvas, ale také lák z nakládaných okurek nebo šťáva z . Kvašení či fermentace je proces přeměny organických látek (nejčastěji sacharidů ), při němž za účasti mikroorganismů a jejich enzymů vznikají látky energeticky . Ve druhé reakci je NADH přeměněn zpět na NAD + a tím se buňce opět doplní oxidovaná forma této molekuly. Fermentace sumárně: glukosa → 2CO+ 2ethanol . Celozrnný žitný chléb z kvasu.


Opravdu dobrý žitný chléb je jako sůl . Technologické operace před kvašením (příprava kvasu , zápary, rmutu, břečky). Ovoce musí být zralé (vysoký obsah cukrů a ideální složení aromatických látek), . Probíhá vedle kvasinkových procesů i v chlebovém kvasu , běží v kysaném. Mezi pravé fermentace ve své podstatě ale nepatří enzymatické .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky