čtvrtek 8. října 2020

Fazol keříčkový pěstování

Fazol keříčkový pěstování

K jejich největším přednostem patří to, . Jako mnoho jiných plodin, i fazole do Evropy přivezli kolonizátoři z Ameriky. Poradíme, jak fazole pěstovat a jaké odrůdy si vybrat. Dozvíte se, kdy fazole vysít, jak je zalévat.


Fazol keříčkový pěstování

Zakrslé či francouzské fazolky - to jsou keříčkové fazole. Jejich pěstování je snadné a vyznačují se výraznou delikátní . Phaseolus vulgaris var. Výsev keříčkových fazolí , které pěstujeme pro zelené fazolky (sklízíme celé lusky) , můžeme udělat několikrát, tím si prodloužíme období sklizně. Naopak fazole pěstované pro zrno se sklízejí v době, kdy lusky zaschnou a semena dozrají a vybarví se.


Keříčkové odrůdy jsou určené především k . Protože fazole patří . Výsev fazolí : Na jaké odrůdy keříčkových i tyčkových fazolí se můžete spolehnout. Pak je můžeme dělit dále, podle toho, zda fazole pěstujeme na zrno nebo. Můžete pěstovat odrůdy tyčkové, popínavé i keříčkové , sklízet různobarevná semena nebo oblíbené nezralé lusky, zelené či fialové. Zatímco karotka vyroste asi za 1dní, hrášek za dní a keříčkové fazole za 1dní. Jen bob a pnoucí fazole mají srovnatelnou dobu pěstování , tj.


Fazol keříčkový pěstování

Dle způsobu pěstování dělíme fazole na keříčkové , které nepotřebují oporu a tyčkové, které oporu vyžadují. Jen málokterá zelenina má tolik podob jako fazole. Můžeme pěstovat odrůdy tyčkové, popínavé i keříčkové , lusky mohou být kulaté i ploché, různě barevné . Dalším velmi důležitým faktorem úspěšného pěstování je hloubka výsevu. Pěstování : Nároky na polohu.


U fazolu keříčkového by měla být asi 4-5cm, a 6-7cm u fazolu. Velmi bohatě plodící odrůda, lusků měl tento fazol nejvíce ze všech pěstovaných keříčkových fazolů. Fazol obecný keříčkový. Rod fazol zahrnuje asi druhů. Všechny druhy pocházejí z tropické Ameriky.


Fazol keříčkový pěstování

Některé druhy jsou pěstovány jako luštěniny prakticky po celém světě. Rostlina dosahuje výšky – cm. V osevním postupu ho zařazujeme do . Středně dlouhé lusky . Pokud používáme plečku, tak raději cm. Má dvě variety – fazol keříčkový (var. nanus) a fazol popínavý (var. vulgaris).


Byl určen pro kedlubny, cibuli a keříčkové fazole. Mystérium, které se mi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky