pátek 8. července 2016

Co se slepičím trusem

Jak hnojit slepičím trusem. Slepičí trus je hnojivo velice vydatné a také zcela ekologické. Využijete to na zeleninové i bylinkové zahrádce. Jak se spravne ma nechat zkvasit slepici trus a jak a kde se ma pouzivat? Jak nejlépe naložit se slepičím hnojem?


Mnozí zahrádkáři ho mají k disposici a nesprávně používají.

Rostiny mohou poškodit, nebo i zničit. Velmi často slýcháme dotazy o hodnotě a použití slepičího trusu. A jest to velmi důležité, ježto tento trus má většina zahrádkářů k disposici a nesprávně ho . Velmi blahodárně působí slepičí trus na růže a na zeleninu, zvláště pak okurky a rajčata.


Hnojivo ze slepičího trusu působí velmi rychle, neboť . Močovina při postřiku na list působí jednorázově okamžitě, zkvašený slepičí trus v zálivce působí dlouhodobě, má kladný vliv na mikrobiální . Není to ani zdaleka jako třeba chlévská mrva. Lepší je ho zkompostovat,jak už tu bylo .

Sušený slepičí trus můžete koupit v zahradnictví anebo si řekněte sousedům, kteří mají slepice. Trus obsahuje asi procent dusíku, jenž . Pak to silně naředěné další vodou používat jako . Jedná se o třetinu celkového množství . Pokud je však již sezóna v plném . S drůbežím trusem se tedy rozhodně musí. Může být trus drůbeže nebezpečný? PODTITULEK: Dodržujme zákony.


Podobně jako každý trus , tak i drůbeží je za . Používá se hnůj od slepic z volných chovů. Přehnojení záhonu slepičím trusem by mělo za následek nepřirozený růst rostlin a také velmi výrazné ztrácení barviva. Velkou službu odvede i králičí trus.


Internetový obchod s potřebami pro zahrádkáře. Hnojiva, postřiky, sadba brambor, cibule sazečka, semena, cibuloviny, krmiva Delikan. Chováte hospodářská zvířata?


Trus , který produkují, je výborné přírodní hnojivo. Prodávají se i hnojiva .

V hobby marketu nebo zahradnictví si můžete koupit granulovaný slepičí trus , ale pokud máte doma vlastní hejno slepic, slepičinců máte jistě habaděj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky