pátek 19. května 2017

Choroby slivoně

Katalog chorob a škůdců Slivoň. Původce choroby je dvoubytná rez, která ke svému vývoji potřebuje druhého hostitele. Druhý hostitel rzi slivoně je sasanka, na jejích listech se na jaře vytvářejí . Vyskytuje se na většině peckovin. Houba přezimuje na napadených větvích a na .

Anglický název ‎: ‎Plum pockets of stone fruits Latinský název ‎: ‎Taphrina pruni Nejčastější choroby a škůdci švestek - Chovatelka. Na listech slivoní se tato choroba projevuje tvorbou žlutozelených později červených skvrn o . V tomto článku se seznámíme s nejzávažnějšími chorobami a škůdci peckovin ( slivoně , švestky, broskvoně, meruňky, třešně, višně) a zároveň . Liší se dle druhu a odrůdy hostitele, . Nejčastěji ničí slivoně především onemocnění virového původu. V mnohých případech se na nemoci přijde až pozdě, takže je potenciální část . Na podzim jsem vysadil stromek zelené renklody a stromek stanley.


Plum pox virus) je onemocnění velice variabilní.

Slyšel jsem o nemoci zvané bouchoři nebo puchry – o co se jedná? Příznaky se projevují na listech, plodech i peckách. Témy: choroby švestky,švestky,zdeformované plody švestek,zelené . Kromě listů může choroba poškozovat i plody broskvoní.


Původce onemocnění přezimuje na napadeném spadaném listí a na . V loňském roce se však choroba u nás objevila i na švestce, a to se mi. Z hlediska přetrvání a šíření choroby jsou rozhodujícím zdrojem . Rzivost angreštu, maliníku, ostružiníku, slivoně a dalších. Tranzschelia discolor,. Kromě této choroby se na ovocných dřevinách vyskytuje i sloupečková rzivost rybízu, dříve známá jako . Mezi slivoně řadíme ŠVESTKY, POLOŠVESTKY, SLÍVY, RENKLÓDY a. Svůj název dostaly peckoviny od slova pecka, která je uprostřed každého plodu těchto ovocných stromů.


Běžnými peckovinami jsou broskvoň, . Pravidelná konzumace švestek může zpomalit průběh nemocí spojených se stárnutím a pomáhá udržet jasnou mysl. Neméně tradiční je použití švestek v české . Foto: archiv zahrádkářů. Přednáška, na které odborníci poradí, jak vyzrát na .

Choroby a škůdci švestek. Biozahrádka - škůdci a choroby. Slivoň rozkvétá brzy, a proto ji miluje první jarní hmyz, hlavně včely! Křen a česnek vysazený v blízkosti koruny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky