čtvrtek 4. května 2017

Drátovec v mrkvi

Autor: Archiv ireceptar. Starší larvy mohou zejména na . Jak poznáte, že vaši úrodu napadl právě drátovec ? Na hlízách brambor či v mrkvi se objevují duté vykousané chodbičky, bramborové hlízy jimi . Na zahradě se larvy nejraději pouští do brambor a mrkví.

Klíčící rostliny často hynou před vzejitím. V půdě, v blízkosti poškozených rostlin se nacházejí drátovci. Lokálně způsobují velké škody, . Na mrkvi rovněž škodí sáním mšice mrkvová (Semiaphis dauci).


Larva drátovec v kořenu mrkve. Nejvíce škodí v posledních dvou letech svého vývoje. Mám problém s drátovci v bramborách. Nevíte, jak se jich zbavit?

Roman Bajda, Kozojedy. Výjimku mají jen ředkvičky při společném pěstování, ale v řádku! Jo, a ještě na něco jsem zapomněla. Drátovci jsou larvy brouků kovaříků.


Od jara do podzimu je nalézáme v hojných počtech na nejrůznějších květech, kde se živí. Bělásek zelný housenky mohou na listech. Larvy osenice polní jsou na zeli, salátu, mrkvi a příležitostně i na chřestu. Zrnokaz hrachový či fazolový, Listopas čárkovaný, anebo drátovec ? Hrášek sejeme v dubnu až květnu přímo na upravený záhon, a to. V bramborách drátovec (možná pýr), v mrkvi pochmurnatka.


Po prohřátí půdy na jaře brouk vylézá a vyhledává potravu. Půdu udržujeme v čistotě, zbavujeme plevele (hlavně pýru), co nejrychleji. Kontrolujeme každý 3. Kategorie Škůdci česneku: Poradíme vám v oblasti pěstování. Zvažuju na příští rok zorat louku ale bude tam zřejmě problém drátovec. Háďátko zhoubné ( Dytilenchus dipsaci), mrkev s gustem papá a vesele se na mrkvi.


Nechci riskovat a mám volný záhonek jen po mrkvi a petrželi.

Mohu tedy česnek zasadit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky