pondělí 22. května 2017

Aztécký cukr jak na mnozeni

Evropa tuto rostlinu zná z dob kolonizace dnešního Mexika. Obsahuje látku hernandulcin. Právě Aztékové jí používali jako sladidlo. Její sladkost je tisíckrát vyšší, než je tomu u rafinovaného cukru.


Tématické fráze: aztécký cukr množení aztécké sladidlo aztécký cukr. Listy vydávají silné aroma. Na rozdíl od stévie je jeho pěstování v domácích podmínkách docela jednoduché , nemá totiž žádné zvláštní nároky na teplotu kromě toho, že . Je rychle rostoucí a na pěstování nenáročná. Jak Aztécké sladidlo pěstovat. Substrát by měl být hlinitopísčitý, propustný, dá se zakoupit i . Natrháte čerstvé lísky aztéckého cukru - musí být nekafrový tj.


Pochází ze střední a Jižní Ameriky. Dorůstá výšky (i 30)cm. Stonek je mírně dřevnatějící, . Původem z Mexika je další z rostlin, které fungují jako přírodní sladidlo. Lippia dulcis Colada - aztécký cukr , lípie sladká. I kdyby někomu bylo docela jedno, jestli lze lipií sladkou opravdu sladit, není nijak na škodu rostlinu si . Dohledala jsem o ní pár informací.


Na zimu si listy nasušíme v létě. I když se tato rostliny používá jako náhražka cukru, neobsahují žádné kalorie. Tento druh aztéckého cukru je speciálně vyšlechtěn, . Která z těchto rostlin je lepší?


Máte s nimi někdo pěstební zkušenosti? Diskusi založil(a) 5. Z přírodních sladidel je u nás nejznámější stévie, její pěstování se ale nedaří každému. Podobnou sladce chutnající rostlinkou je lipie sladká, . Lipie sladká je velmi atraktivní užitková rostlina pro pěstování zejména v závěsných květináčích, koších a truhlících, protože vytváří mohutné převisy.


Pěstování bylinek je oblíbeno. Na této stránce se dzvíš víc. Aztécký cukr množení - Zpracovaná témata - UzdravímSe! Dostatečně zalévat a umístit na slunečné místo.


Ocimum sanctum – bazalka posvátná, tulasi. Mnozí z nás sladí hodně a často. Přírodní rostlinné sladidlo, ještě sladivější než stevie.


Nenáročný na pěstování venku přes léto, nebo celoročně v bytě. Roste jako z vody a má velké. Nazývaná též aztécký cukr. Na pěstování nenáročná rostlina. Až třikrát sladší než známější stévie je lípie, které se přezdívá „ aztécký cukr “.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky