čtvrtek 11. května 2017

Balkonové květiny na přímé slunce

Kosmatec: Balkonová květina na přímé slunce. Máte balkon , na který téměř celý den praží slunce ? Chcete mít rostlinu, o kterou se není třeba . Sázkou na jistotu je výběr květin , které přímé slunce a žár milují. Balkonové květiny , které milují letní vedro a přežijí vysoké teploty!

Ačkoli tyto druhy snášejí přímé slunce , úpal v letních vedrech jim nesvědčí a. Nádhernými květy sytých barev vás okouzlí například gazánie z . Jaké nádoby a substrát zvolit, jak květiny vysadit a hnojit? Většina rostlin, které sázíme do truhlíků, vyžaduje přímé slunce. V sluneční výhni se . Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky.


Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny?

Bohužel ani jeden z nás nejsme machr na pěstování květin. Takže ty lobelky se asi taky natom přímém slunku moc nechytly že? Zůstanete letos u tradičních květin , nebo ozdobíte balkon méně obvyklými. Begonie sice potřebují dostatek světla, ale pozor na přímé slunce ! Ideální na přímé slunce. Lobelky Nízké a převislé, více barev.


Přímého slunce se jim dostane na nezastavěné a nezastíněné jižní straně. U zastřešených jižních, východních nebo západních balkonů je . Pokud máte terasu či okna směřována na jih, vybírejte především letničky, které snesou přímé celodenní slunce. Rostlinami na plný úpal mohou . V zahrádkářsky laděné poradně jsme radili, jak na balkónové květiny. A muškáty, petunie, surfinie - tak mohou být na plném slunci ? Dnes vám tedy představíme rostliny, které snesou i extrémní stanoviště, kam pere slunce celý den. Jsou to gazánie, které kvetou přímo na slunci , . Důležitá je i poloha lodžie, balkonu či terasy.


Půjde o místo na plném slunci , v polostínu nebo úplném stínu?

Pro jižní a slunné stanoviště jsou . Květiny si můžete vybírat přímo ve sklenících kde byly vypěstovány. Umístění: na slunci , v polostínu kvetou trochu slaběji, odolné větru. Květiny na jižní balkón musí spolehlivě odolávat i největšímu letnímu žáru a bez problémů snášet přímé slunce.


Mezi jakými rostlinami bychom měli vybírat a . Pokud si teď říkáte, že váš balkon je stinný a vám by se lobelky líbily, klidně si je pořiďte. Zvládají totiž stejně dobře slunce i stín.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky