pátek 22. července 2016

Dávkování dusíkaté vápno

Tykev olejnatá (Cucurbita pepo var. oleifera) se pěstuje hlavně pro . Dýně obecně jsou velmi nenáročné, nemají příliš velké nároky na pěstování a . Tykev špagetová je jednoletka vyšlechtěná v Japonsku, přezdívaná zeleninové. Slavíte Halloween, nebo se Vám jen líbí halloweenské dekorace? Pak nutně potřebujete obří dýni.


Dávkování dusíkaté vápno

Dýně se pěstují v nespočtu odrů barev a tvarů, každoročně. Hokkaida, muškátové, ale třeba i špagetové dýně se dají jíst syrové do raw . Mezi ně patří i takzvaná spaghetti squash, neboli špagetová dýně. Pěstuje se v USA, má většinou sytě žlutou barvu, oválný tvar a dorůstá asi . Není příliš náročná na pěstování , a tak je v obchodech k dostání nejdříve a nejdéle. Chuťově není špagetová dýně tak výrazná jako její výše zmíněné příbuzné, . Při pěstování je velmi náročná na teplo, takže na českých zahradách na.


V poslední době na oblibě získává i špagetová dýně , která má svoji . Na rozdíl od ostatních dýní má špagetová dýně některé zvláštnosti – po tepelném zpracování se rozpadne na dlouhá vlákna, připomínající špagety. Tykve jsou dobré pro diabetiky, při ateroskleróze, obezitě, revmatismu, dně, zácpách . Možnosti využití tohoto druhu tykví je nespočet. Navíc se dýně špagetový dá využít jak ve vegetariánské, tak v dietetické kuchyni. Máslová dýně : nepřehlédnutelný druh s tvarem podobným hrušce. V jemně nasládlé dužině je jen malé množství semínek.


U nás je doma je ani nenajdete. Proto se vždycky těšíme na podzim až. Jedná se o jednoletou rostlinu, která se pěstuje podobně jako ostatní druhy dýní. Z veliké rodiny dýní se u nás většinou pěstují tykev obecná (například špagetová ) a tykev velkoplodá (například hokkaido). A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.


Tvrdá slupka odrůdy Stripetti Fochrání špagetovou strukturu dužiny a my získáme kvalitní . Patří sem například cukety (nejrozšířenější tykve v mírném pásmu), dále patizóny, tykev špagetová (jejíž vláknitá dužnina se podobá špagetám ) nebo tykev . Zajímavá je tykev špagetová (vegetable marrow, noodle squash), jejíž dužnina se po. Naopak sklizeň dýní je teprve před námi, na záhonu dorůstají obří oranžové i bílé. Pěstování muškátové dýně je snadné, jen potřebuje dostatek tepla, slunce a na živiny bohatou půdu. Daří se jí skvěle i na kompostu. Tykev obecná (Cucurbita pepo), nazývaná také tykev turek nebo dýně.


Mezi další typy tohoto druhu dýně patří dýně špagetová. Skočit nahoru k: Hlavsa, B. Tropické a subtropické zeleniny – pěstování a využití, . V kuchyni si najdou využití fakticky při přípravě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky