pátek 15. července 2016

Alko díly sekaček

Jak se to vezme náročná na pěstování. Kanadská borůvka potřebuje nezbytně velmi kyselou půdní reakci(velký podíl rašeliny) a dostatečnou . Pěstování dorůstá výšky zhruba 5m narozdíl od borůvky nemá žádné nároky. Lidově bývá nazýván též rozinkový stromek, indiánská nebo aljašská borůvka. Lonicera kamčatská , borůvka jarní.


Já pěstuji kultivar „SMOKY“ (údajně nejpoužívanější obchodní odrůdu v Kanadě), . KAMČATSKÁ BORŮVKA Zimolez kamčatský neboli kamčatská borůvka je velmi oblíbený. Je velmi nenáročný na pěstování , nevyžaduje kyselou půdu. Proto si při sklizni dejte pozor, abyste neodlomili ty nezralé.


Období, kdy se sklízí, trvá asi měsíc. Opadavý keř, dorůstající výšky -3m, jehož plody množstvím - kg i chutí předčí zatím všechny známé druhy borůvek. Na půdu nenáročný, lze pěstovat jak. Jejich pěstování není až tak náročné, pokud dodržíme několik zása.


První z jmenovaných se na trhu objevuje jako kamčatská borůvka , . Kamčatská borůvka je mrazuvzdorná a dorůstá až do výšky do m. Názvů, pod kterými můžete borůvky vhodné pro pěstování v zahradě najít, není málo. Takto lze pěstovat borůvky i ve větším květináči na balkoně či terase. V případě pěstování v nádobě pečlivě kontrolujte dostatečnou vlhkost substrátu. A jeho pěstování je navíc opravdu snadné.


Na první pohled si ho můžete splést se známější kanadskou borůvkou. Rostlina je samosprašná. Indiánská borůvka , někdy se také můžeme setkat také s názvem aljašská borůvka či rozinkový . Plody zimolezu kamčatského . Borůvky jsou bezva, ale při pěstování je s nimi jeden problém.


Amelanchierova borůvka má výhodu v tom, že nepotřebuje rašelinu. Jinak se pěstuje se jako rybíz. Pro pěstování kamčatských borůvek je vždy dobré mít dvě odlišné odrůdy.


Jaké máte zkušenosti s pěstováním borůvek - skutečně je kanadská borůvka náročnější na pěstování ? Je kamčatská borůvka důstojnou . V tomto článku se dočtete jak správně borůvky pěstovat. Jak pěstovat kamčatské borůvky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky