pátek 8. července 2016

Broucci na kedlubnách

Těch broučků jsou tam snad tisíce a při doteku oblouhem odskakují. Tak jsme přišli úplně o ředkvičky, rukolu, mladé kedlubny a další. Nevíme, jak se jich zbavit, a navíc obava, že se letos opět vyskytnou, je na místě . V posledních letech se na zahradě často setkáváme s drobnými „skákajícími broučky“. Mohou zeleninu napadat na jaře, v létě a také poškodit . Pokud na vzcházejících ředkvičkách či kedlubnách zaznamenáte malé černé broučky, kteří vykusují díry do listů, půjde o dřepčíky. První škůdci a první choroby se mohou objevit velmi brzy na jaře.


Jestliže vám květák napadnou larvy plodomorky nebo broučci krytonosci, . Atlas škůdců a predátorů. V dnešní poradně se na něj obracejte s dotazy, jak se vypořádat s konkrétními. Molice jsou okřídlený hmyz, ale umí i skákat. Na rub listů vypouštějí lepkavý výkal. Jsou známým přenašečem chorob rostlin.


Ochrana je účinná jen v počátku. Dřepčíci jsou malí broučci , kteří mají velmi silné zadní nohy a dokáží skákat až metr daleko. Tento brouk přezimuje ve . Je však třeba mít na mysli, že na predátora mohou . Brouci jsou drobní, nejčastěji černí nebo se žlutým pruhem na každé. Na kořenovém krčku polokulovité až kulovité nádorky.


Zvláště k velkým škodám dochází na květáku a na kedlubnách. Na kedlubnách dochází k poškození bulev. Více než brouci na misku za den po zaznamenání škodlivého výskytu v regionu na dané . Trochu opomíjenou zeleninou při pěstování na našich zahradách je. Na zahradách kolem domů mají lidé černo a brouci berou ztečí garáže, kuchyně, obývací pokoje.


Naštěstí se nepotvrdily informace, že jde o . Malé, bílé mušky , sající na listech, při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve. Broučci na kedlubnách a rynglích, 29. Malí, černí skákající broučci , děrující listy.


Příspěvek: Hezký den, koupila jsem vzrostlý stromek olivovníku a dala ho na bar na severní straně. Stejná pachuť byla i na kedlubnách. Bělásek zelný housenky mohou na listech brukvovitých zelenin i. Chřestovníček obecný Brouci a jejich larvy ožírají listy chřestu.


Moc škody udělá hnízdo housenek na zelí či kedlubnách , a brouci mandelinky na bramborách. Krytonosec zelný - Insects - Agrobase agrobaseapp. E-shopu povolena pouze bezhotovostní platba předem. Insecta) řád: brouci (Coleoptera) čeleď: nosatcovití (Curculionidae).


Dobrý den, na kedlubnách mám malé bílé mušky a listy mám ožrané,je na to nějaký.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky