pondělí 11. července 2016

Bílé mšice na listech kedlubnách

V chodbičkách mohou být bílé larvy. Objevil jsem na velkém množství zeleniny rozmnoženého škůdce. Mšice vytváří na listech.


Jedná se o nějaké mšice ? Všechny potvory jsou zespod listů.

Mravenci na kořenech kedluben - ZAHRADA. Kedluben - gigant - ZAHRADA. Nosatci, způsobující praskání kedlubnů , vyžírání listů , vyslepení květáků a další . Nádory nejsou duté, na průřezu mají bílou barvu.


Mrkev napadenou mšicemi jste jistě viděli, způsobují kadeření listů a oslabují rostliny. Mám vedle kedlubny a při lepším ohledání jsem dnes zjistila,že ty kedlubny z rubu listu jsou úplně bílé ,samá potvora. Na těch cuketách je na .

Na spodní straně je asi mm velký bílý hmyz. Molice jsou okřídlený hmyz, ale umí i skákat. Na rub listů vypouštějí lepkavý výkal. Jsou známým přenašečem chorob rostlin.


Ochrana je účinná jen v počátku. Je nutné ošetřit i spodní stranu listů. Malé žluté lepové desky ve tvaru motýla proti mšicím , molicím, vrtuli, třásněnkám,.


Dospělé, okřídlené, bíle ojíněné molice pak odlétají klikatým, nemotorným letem. Následkem toho dochází k odbarvování, deformování a opadávání listů. Zejména mladé listy obsahují několikanásobně více vitamínu C než bulvy, třikrát.


Vypadá jako drobný bílý motýlek. Vlivem sání těchto mšic na listech se listy svinují a tvoří hnízda, která později zastavují růst a chřadnou. Na molice, malé bílé mušky, je postřik skoro zbytečný. Mezi mšice patří také vlnatka krvavá, která se projevuje bílými chomáčky na stromech. Jak poznáte napadení.


Napadení mšicí poznáte podle listů.

Kromě toho na ně mohou přenést nejrůznější onemocnění. Z hospodářsky významných rostlin škodí na brukvovité zelenině (nejvíce květák, kedluben ). Jsou žlutaví se dvěma páry bílých křídel, 1-mm dlouzí. Larvy, nymfy i dospělci sají především na spodní straně listů , při silném výskytu listy. U brukvovité zeleniny mšice způsobují sáním deformace listů , žloutnutí až . Zeleninu nejčastěji napadají mšice , plzáci a slimáci, svilušky, molice,.


Tedy listy ze svrchní i spodní strany, V případě kedluben stříkáme samozřejmě i bulvy. Přikrytím porostu netkanou bílou textilií v době, kdy dospělci .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky