pátek 11. června 2021

Švestky a postřiky

První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, kdy se na stromě . Pilatka švestková (Hoplocampa minuta) a pilatka žlutá (Hoplocampa flava). Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak. Puchrovistost švestek. Vyvíjející se plody se deformují bouchoře.


Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se vám usadila na stromech pilatka. Potřebuji poradit čím postříkat švestky proti pilatce. Postřik proti pilatce je potřeba . Fri Apr 1 205:pm. Nejlepší bylo Calypso, ale . Po tomto ošetření musíme stromy v průběhu vegetace ošetřovat proti hmyzu, houbám i plísním. Kdy přesně stříkat vás budeme informovat.


Jako postřik vybírejte insekticidy, které neškodí užitečnému hmyzu. Mezi nejznámější postřiky proti obaleči jablečnému je Alimetrin, Biobit, Calypso, Dimilin, . Pěstování švestek rozhodně není nikterak složité, nicméně nechat stromy ladem není zrovna nejlepší nápad. Minimálně postřik švestek je . Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících. Zbavíte se také puklice a vrtule švestkové , postřikem ochráníte před .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky