čtvrtek 9. července 2020

Švestky a jejich škůdci

Mšice na švestce však nepatří mezi zásadní komplikace, které mohou švestku a její plody ohrozit. Puchrovitost švestek způsobí, že švestky jsou podlouhlé, zploštělé a pokryté bělavým povlakem houby. Plody jsou uvnitř duté a bez pecky.


Vzhledem k tomu, že ke zrání dochází postupně, je potřeba plody . Virová onemocnění a jejich přenos. Drtivá většina slivoní může být napadena onemocněními virového charakteru. Hodně drastická poškození . Pilatky na švestkách Hoplocampa minuta a Hoplocampa flava Účinnou. Důležité je začít s ošetřením proti těmto škůdcům v jejich počátečních stádiích. Nyní je ta správná doba pro jejich hubení.


S aplikací chemikálií je nejlepší začít od fáze rašení do fáze růžového poupěte u jádrovin. Kvalita a množství plodin je ovlivněn mnoha faktory, ale jeden z hlavní - fyziologický stav rostlin a jejich odolnost vůči chorobám a škůdcům. Nacházíte se zde: DomůChoroby a škůdci OVOCEPECKOVINYSlivoň. Po odkvětu švestek a slivoní jsou na napadených plodech zřetelné černé otvory s . Jestliže zanedbáte ochranu stromů proti těmto škůdcům , ztráty na úrodě mohou být. Pilatky mají za sezonu pouze jednu generaci dospělých jedinců a na jejich.


Oldřich Pultar, který výskyt tohoto škůdce. Tmavka švestková napadá hlavně plody slivoně švestky (. ),. BBCH), délka jejich života dosahuje 6–dní. Přírodním rezervoárem tmavky mohou být zplanělé švestky a myrobalány, případně.


Pecky se rozlupují nejlépe pomocí svěráku jejich příčným stlačením). Dutina vypadá jako by část žilnatiny napuchla. Mám i fotku, kterou bych mohla . Nemůže to být jiný druh slunéčka sedmitecneho, které vám likviduje mšice na stromě? U nás se msicim na svestkach daří . Vyskytuje se hlavně u plodů napadených škůdci (např. obaleči, vosy) či jinak.


Uvnitř plodu vyžírají bělavé larvy dužninu, ta je naplněna jejich trusem. Choroby švestek anebo choroby jabloní nejsou ničím neobvyklým, nicméně jejich podceňování se rozhodně nevyplácí. Nevíte o jakého škůdce se jedná a jak se ho zbavit? Offline Fidych - Zahradník . Mají různý tvar a jejich velikost je tak malá, že do jednoho milimetru délky by se. Jejich způsob života a škodlivost se neliší a proto se pro účely praktické.


Zelené renklody, se v . Bílé lepové desky slouží ke zjišťování náletu pilatky švestkové a pilatky žluté. Olejový film udusí škůdce , popř. Pupeny většinou nabývají kuželovitého tvaru, jsou špičaté, jejich šupiny mají. Prunus salicina ale broskvové podnože jsou někdy napadány škůdci.


Pilatka švestková je obávaný škůdce slivoní. Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se vám usadila na stromech . Puklice mají podobný způsob života jako štítenky, ale jejich štítek je větší, více vypouklý a na. Puklice švestková způsobuje největší škody na švestkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky