středa 25. listopadu 2020

Špenát pestovani

Pěstování špenátu není nijak složité. Stačí ho vysít, zalévat. Někdy ani pletí nepřijde na řadu, protože vegetační doba špenátu může být okolo . Vzhledem k tomu, že se špenát sklízí již . Spinacia oleracea) a recepty, co s listovým špenátem dělat v kuchyni. A to i bez skleníku nebo pohádkové Marušky a . Listy špenátu na záhonu. Podmínky pro pěstování špenátu.


Se špenátem totiž tuto rostlinu spojuje pouze jejich obdobné využití v kuchyni. Jaké jsou tedy přednosti čtyřboče a jak ji pěstovat ? Během poměrně krátké doby začínají tvořit rostliny špenátu velké množství zelené hmoty. Trochu přihnojit půdu záhonu pro pěstování této rostliny . Mladé, čerstvě seřezané listy, mají v zahraničí speciální název „baby leaf“ a na jaře se běžně prodávají v každé prodejně zeleniny už vysazené . V březnu můžeme čtyřboč pěstovat ve skleníku, fóliovníku či v pařeništi.


Vzrostlý špenát čtyřboč (Tetragonia expansa) je . Stručný návod jak pěstovat špenát ve skleníku, na balkoně, v truhlíku, na zahradě. Jak se starat o špenát ? A přitom pěstování špenátu není vůbec náročné a dá se pěstovat od jara až do podzimu. Rostlina se pěstuje ze semen.


S listy lze nakládat jako se špenátem. Na pěstování nenáročná. Proto se může zaset.


Proč pěstovat špenát ? Jsou to například karotenoidy, beta – . Spinacea oleracea) je jednoletá rostlina z čeledi merlíkovité – Chenopodiaceae, původem z Kavkazu, z oblasti dnešního Afghánistánu a Turkmenistánu . Pojďte je taky pěstovat. Třeba přímo v kuchyni, a jeho lístky tak máte ho hned po ruce. Jahodový špenát se dá stejně dobře pěstovat v truhlících na balkoně, v květináčích za oknem i přímo na záhonech v zahradě.


Půda, kde budeme špenát pěstovat , by neměla být příliš kyselá. Mírně kyselé prostředí rostlina zvládne. Ale pozor, nesvědčí jí průvan.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky