pondělí 25. ledna 2021

Fazole becoky sázení

Lusky jsou širší a lehce se loupou. Nejde mi tak ani o vypěstování dalších fazolí jako o okrasu na balkoně. Nechávám je ted naklíčit v misce.


Jsou to fazole -zvané becoky -velmi velké oproti. Výsev fazolí: Jak a kdy vysévat fazole? Tady vždy záleží na odrůdě a způsobu pěstování. Sít můžeme i pestrobarevné odrůdy. Keříčkové fazolky sejeme do řádků - cm hluboko, ve . Klíčová slova: lusky fazole luštěniny fazol pěstování luštěnin . Nároky na pěstování má stejné jako fazol pnoucí.


Pro jejich pěstování volíme teplejší polohy se záhřevnými , lehčími až polotěžkými půdami. V osevním postupu fazole. Jsou vynikající surovinou pro přípravu mnoha pokrmů, a to jak zelené lusky, tak suchá semena.


Fazole jsou teplomilné. Navíc jsou fazole nejen chutné, ale i zdravé. Není potřeba mít ani ten balkon, stačí plot u baráku.


Babička vždycky sela velké flekaté fazole „ becoky “. Nemáte je někdo ještě? Jako mnoho jiných plodin, i fazole do Evropy přivezli kolonizátoři z Ameriky. Z původní popínavé rostliny fazolu obecného (Phaseolus vulgaris) .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky