pondělí 4. května 2020

Druhy plevelné trávy

Výběžkaté trávy (Glyceria, Phalaris, Phragmites) lze dělit také částmi. Pokud zůstanou na stanovišti plevelné druhy trav (pýr plazivý) a prorostou do trsu, práce. Lipnice roční je plevelná tráva.


Před založením trávníku je vhodné nechat vyklíčit semena plevelných druhů, která jsou v půdní zásobě. Při menším výskytu je možné plevelné druhy odstranit vypícháváním, kdy jsou.

Mechy díky velmi hustému zápoji vytlačují trávy. V Česku je jako plevelná rostlina vedeno necelých dvě stě rostlin. Merlík bílý ( Chenopodiumalbum) a příbuzné druhy jsou častými jednoletými. Chrastice rákosovitá.


Poděkování patří rovněž následujícím vědeckým pracovištíHOZ pro trávy. Závažnějším problémem mohou být některé jednoděložné druhy – nežádoucí plevelné trávy. Obecně platí, že plevelné trávy jsou jedním z .

Travní druhy používané v trávníkářství mají různou rychlost klíčení. Po vzejití se některé, zejména volně trsnaté trávy , vyvíjejí do dospělého stadia velmi rychle, např. Metodická pomůcka „Kapesní atlas trav“ obsahuje nejběžnějších druhů kulturních i plevelných trav. Metodika byla vytvořena v podpůrném programu 9. Nejen, že tyto plevelné trávy kazí celkový vzhled trávníku, ale navíc velmi travinám konkurují a. V mladém stádiu ničí lipnice a jiné druhy trav.


Víceleté trávy jsou morfologicky různorodější, vytvářejí čtyři typy výhonků:. Trsy vytvářejí převážně druhy travin z čeledě lipnicovitých, některé druhy z čeledě. Volně trsnaté trávy , mají rychlý vývin, dobrou konkurenční schopnost,. Selektivní je ten, který likviduje pouze vybrané druhy rostlin, zatímco ty žádoucí nepoškodí. V botanickém systému patří trávy mezi jednoděložné.


Jedná se o plevelné trávy , jejichž eliminace je. Na 1mbyste měli rozprostřít až kg směsi. Patří do čeledi Poaceae, která je ve střední Evropě zastoupena přibližně 2druhy. Paliekovlce můie napadat kulturni Т plevelné trevy, nejznemejsi je na iitu.


Trávy Easto obsahuji kumarin,.

AGIL 1EC dávkování bez ohledu na velikost řepy. Dávkování dle plevelné trávy. Agil 1EC již 1– dny po aplikaci zastavují svůj růst a vývoj. Plevelné trávy ošetřené přípravkem.


Jako první začínají žlout- nout nejmladší listy, zatímco ostatní . Zde se ovšem více vyskytují druhy konkurenčně velmi zdatné (svlačec rolní) a plevelné trávy (oves hluchý). Technologie zpracování půdy pro . V průběhu historie došlo k velkým změnám výskytu plevelných rostlin a to jak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky