čtvrtek 21. května 2020

Fialka pěstování

Saintpaulia ionatha) Autor: Shutterstock. Fialka potřebuje dostatek světla s rozptýlenými . Optimální pro pěstování fialek je rozmezí teplot mezi dvaceti až. Zkuste si nějaké fialky opatřit a pěstovat , určitě jim propadnete tak jako . Nejen proto, že se hodí do jakéhokoliv interiéru, ale především proto, že je jejich pěstování velmi nenáročné. Fialky jsou nenáročné pokojovky, ale při jejich pěstování se musíme řídit několika základními pravidly, které se týkají zálivky. Jinak jim nevadí ani suchý vzduch . Poprvé byla fialka úspěšně pěstována v Americe a odtud se brzy rozšířila do celého světa.


Pěstování afrických fialek není příliš náročné a odměnou vám budou pestré. Africká fialka je rostlina, která se těší značné oblibě z mnoha důvodů. Jakmile jednou podlehnete pořízení a pěstování , stává se vášní na celý . Pokojová fialka , africká fialka , usambarská fialka , saintpaulia, paulia,. S pěstováním fialky je vhodné začínat v květináči, který má přibližně stejné rozměry jako zasazená fialka.


HYDROPONIE Hydroponie je pěstování rostlin v prostředí, kde zeminu zcela nahrazuje keramzit (nebo perlit). Pokud bychom použili příliš velký . Výhodou této rostliny je její nenáročné pěstování a snadné množení. Kvetou po celý rok a květy mohou být od bílé, přes růžovou, červenou až po . Pak to samé dopřejte i svým fialkám – rosení 1-2x týdně očistí list a rostlinu celkově osvěží. Jestliže fialky kvetou, stačí květy překrýt kouskem . Postupujte při pěstování africké fialky krok za krokem podle tohoto návodu. Tam vznikl klub amatérských i obchodních pěstitelů afrických fialek.


Jak pěstovat interiérové exotické (africké) fialky ? V čem pěstovat africké fialky ? Jak zalévat a hnojit africké fialky ? Jaké jsou choroby a škůdci afrických fialek ? Barevná škála současných rostlin je velmi široká a sahá od tradiční modré až k fialové, růžové, . Je to vytrvalá bylina. AVSA, což je doposud největší . Snadné je nejen jejich pěstování , ale i jejich množení. Africké fialky má většina z nás spojené s tradičním druhem pokojových rostlin, které si.


Jak v zimě pečovat o pokojové rostliny. Jun This Pin was discovered by Kovář Zdeněk. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Přestože je fialka skromná, dodržujte při jejím pěstování pár zásad – pak vám bude dělat radost nekonečně dlouho. Tento pin objevil(a) Věra Červenáková.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky