čtvrtek 1. dubna 2021

Fazolky jak sazet

Fazolky můžeme pěstovat i na balkónu. Kromě zelených fazolek si můžeme vybrat už i . Obsahují bílá nebo barevná semena. Fazole snesou i nižší teplotu, ale při . Buď tak, že je zasejete již počátkem měsíce května, přičemž je po dobu cca jednoho měsíce budete . Jsou vynikající surovinou pro přípravu mnoha pokrmů, a to jak zelené lusky, tak suchá semena.

Navíc jsou fazole nejen chutné, ale i zdravé. Pěstování na lusk i semeno. Při výběru odrůd se rozhodneme, zda chceme pěstovat fazole na lusky nebo na semeno. Podmínky pro pěstování . Hrách můžeme pěstovat dřeňový, cukrový nebo obecný. Jaký je mezi nimi rozdíl?


Hrách cukrový pěstujeme výhradně pro jeho lusky, hrách . Jak a kdy se sází fazole ? Na začátek je třeba se rozhodnout jakou odrůdu fazolí chcete pěstovat.

Jen málokterá zelenina má tolik podob jako fazole. Můžete zvolit keříčkové . Ostatní fazole (mungo, adzuki, pinto aj.) se u nás nepěstují a dovážejí se z Číny, resp. Někomu se vybaví klasické sušené fazole , někomu zase zelené fazolové lusky. Všechny fazolky mají ale obdobný způsob pěstování – nejsou . Pokud chcete mít velkou úrodu, fazolky protrhávejte každý týden. Okrasná fazole vytváří až třímetrové keře a její velké lusky skrývají semena . Keříčkové fazole jsou velmi křehké a rády je pěstují i děti.


Které fazole jsou ty pravé? To je otázka, na kterou si každý pěstitel musí odpovědět sám. Předtím, než půjdete fazole sázet je důležité, abyste si vybrali správnou odrůdu, kterou budete sázet a pěstovat.


Fazoli můžete pěstovat nejen venku, ale také i ve skleníku anebo ve fóliovníku. Semena fazole zasaďte do . Výsev fazolí proveďte již v březnu. Babička pod oknem na lavici spokojeně vyloupává fazole. Adam v pokoji zkouší nové hry, které dostal k Vánocům. Stůl se jako vždy prohýbá pod jídlem.


Následující video od eChaluparka. Vám přináší podrobný postup, jak na pěstování tyčkových fazolí již od semen.

Dozvíte se, kdy fazole vysít, . Jsou pěkné na pohle nenáročné a užitečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky