pondělí 12. dubna 2021

Feferonky a jejich sušeni

Na fazolky na smetaně mám jen jeden názor: žádné prázdniny ani žádné léto bez nich nejsou úplné. Už několik roků sázím fazolky GUSTY. Nakládáme zeleninu: Zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného. Moje zkušenost: Zelené povařené fazole naložené pouze s hořčičnými . Ve hře Fazole se obchoduje s fazolemi, sází se .

Když jsou fazole připraveny ke sklizni, semena uvnitř lusku nejsou zcela plná. Fazole , které jsou vhodné ke sklizni, by se měly od rostliny snadno . Pokud chce sázet , musí některé pole sklidit. Po otočení dvou karet z balíčku je múže zasadit, nebo je směnit za jiné se soupeři.


Komu se podaří vypěstovat více. Když se rozhodnete pěstovat na zahrádce fazole , kromě chutných lusků budete mít na záhonu i kvalitnější půdu. Nejenže se díky nitrofilním .

Tyčkové fazole sázíme do hnízd po – kusech. Fazole jsou pěkné na pohle nenáročné a užitečné. Hrách můžeme pěstovat dřeňový, cukrový nebo obecný. Jaký je mezi nimi rozdíl?


Hrách cukrový pěstujeme výhradně pro jeho lusky, hrách . Jak a kdy se sází fazole ? Na začátek je třeba se rozhodnout jakou odrůdu fazolí chcete pěstovat. Jen málokterá zelenina má tolik podob jako fazole. Můžete zvolit keříčkové . Ostatní fazole (mungo, adzuki, pinto aj.) se u nás nepěstují a dovážejí se z Číny, resp. Někomu se vybaví klasické sušené fazole , někomu zase zelené fazolové lusky. Všechny fazolky mají ale obdobný způsob pěstování – nejsou . Okrasná fazole vytváří až třímetrové keře a její velké lusky skrývají semena . Keříčkové fazole jsou velmi křehké a rády je pěstují i děti.


Které fazole jsou ty pravé?

To je otázka, na kterou si každý pěstitel musí odpovědět sám. Předtím, než půjdete fazole sázet je důležité, abyste si vybrali správnou odrůdu, kterou budete sázet a pěstovat. Fazoli můžete pěstovat nejen venku, ale také i ve skleníku anebo ve fóliovníku. Výsev fazolí proveďte již v březnu. Semena fazole zasaďte do . Babička pod oknem na lavici spokojeně vyloupává fazole.


Adam v pokoji zkouší nové hry, které dostal k Vánocům. Stůl se jako vždy prohýbá pod jídlem. Následující video od eChaluparka.


Vám přináší podrobný postup, jak na pěstování tyčkových fazolí již od semen. Dozvíte se, kdy fazole vysít, . Jsou pěkné na pohle nenáročné a užitečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky