pátek 14. května 2021

Švestka choroby

Po padesáti letech pomalého šíření choroby v teplých oblastech Čech a Moravy. Způsobuje deformaci a následné . Charakteristika patogenu. Hostitelské spektrum.


Švestka choroby

Slivoň (Prunus), meruňka (P. armeniaca), třešeň. Původce choroby je dvoubytná rez, která ke svému vývoji potřebuje druhého hostitele. Občas může švestka trpět zkroucenými listy. Zkroucení způsobují mšice, které snadno zahubíte běžným insekticidem. Postup doporučujeme stejný jako u . Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší slivoni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik?


S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Podrobnosti: Napsal MUDr. Foto: archiv zahrádkářů. Přednáška, na které odborníci poradí, jak vyzrát na škůdce a choroby švestek.


Švestka choroby

V pokročilém stádiu rozvoje choroby plody předčasně dozrávají a opadávají. Těsně před dozráním mají početné kresby, které se v době . Tato svestka je stara cca 20let a posledni dva roky nema plody, zato velice podivnou chorobu: viz obrazek. Odrůdy slivoní: švestky Domácí velkoplodá, Gabrovska, pološvestky Stanley, Wangenheimowa, Čačanská lepotica, Čačanská raná, slíva Bryská, švestka. Odrůda netrpí na šarku a houbové choroby.


Dobře odolná vůči mrazu, má nízkou náchylnost na houbové choroby a na virovou šarku švestek. Pozdní samosprašná švestka využívaná hlavně na pálení . Dělí se do několika podskupin a při rozlišení blumy, ryngle nebo slívy nastává někdy zmatek. Slivoň švestka nebo také švestka domácí je bohatý botanický rod. Choroby švestek nejsou rozhodně ničím výjimečným a obává se jich spousta. Témata článku: Užitková zahrada, Ovoce, Zahradní rostliny, Choroby a škůdci, Výživa . Dobrý den- chci se zeptat jakého vzrůstu švestka dorůstá.


Děkuji předem Milan Rajdl. R see Svestka J Rysánková J: Vyznam endoskopie v diagnostice centrálních. Medicine Švestky nejen jako chuťovka, ale také jako lék.


Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit puchrovitost švestek, šarku, pseudošarku, moniliovou hnilobu plodů, červenou . Plody mají v kuchyni všestranné využití. Z této skupiny lze použít na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky