úterý 28. června 2016

Bílé mušky molice likvidace

Na molice , malé bílé mušky , je postřik skoro zbytečný. Ta jejich likvidace je poměrně zase obtížná, ale musíme se, musí se tedy zvolit vhodný . Pokud nám tedy kolem rostlin poletují bílé mušky , nejspíš to budou molice. Pokud všechny biologické možnosti likvidace molic selžou či je . Okřídlené nymfy mšic jsou otravné poletující mušky do velikosti pěti milimetrů.

Spořádají jich o něco méně než larvy, ale jejich pomoc při likvidaci. Příznaky napadení jsou dospělci v podobě bílých mušek vyletujících zpod listů a. Prevencí šíření je včasná likvidace zbytků napadených rostlin pálením, . A napadne mi to pokojové kytky? Rostliny silně poškozuje sáním a přenáší až různých virů.


Tělo mají žlutavé, křídla jsou pokryta bílými voskovými šupinkami. Ojedinělé mšice lze likvidovat sprchováním, z přírodních přípravků se osvědčil.

Muška smutnice škodí tím, že klade do substrátu vajíčka, z nichž se vyvinou žravé larvy . Příznakem napadení jsou dospělci v podobě bílých mušek vyletujících zpod listů a. Na rub listů vypouštějí lepkavý výkal. Jsou známým přenašečem chorob rostlin. Ochrana je účinná jen v počátku. Nejúčinnější zbraní proti černi je včasná likvidace škůdců . Bílé zbarvení jejich křídel je voskový povlak, který tyto škůdce chrání proti postřikům, proto se molic není snadné zbavit. Molice jsou okřídlený hmyz, ale umí i skákat.


Při vyrušení vylétávají nad rostliny a . Dospělé smutnice jsou 2-mm drobné mušky podobné komárům. Ekologicky lze svilušky likvidovat postřikem roztoku z jádrového mýdla. Tento bílý drobný hmyz saje na spodní straně listů.


Přípravků na jejich likvidaci je dost, . Když máte hotovo, pusťte se do likvidace všech vajíček a zárodků. Při výskytu mušek je vhodné zkontrolovat kořeny rostlin.

Květen až září, Pravidelná prohlídka stromů a včasný zásah, Likvidace odumřelých stromů (zejména kmenů ). Doporučuje se sklepávat brouky časně ráno do plachet a následně likvidovat. Tento druh molice nepotřebuje k přezimování pokojovou teplotu a většinou přečkává na. Dospělci připomínají díky svému voskovému ojínění bílé mušky.


Samičky molice vlaštovičníkové kladou vajíčka do kroužku. Z těchto vajíček se vylíhnou larvy, následují nepohyblivá pupária a nakonec „ bílé mušky “. Dospělé molice jsou voskově ojíněné (proto též bílé mušky ) o velikosti. Likvidace : postřik preparáty na bázi parafinového oleje nebo potírání . Smutnice jsou asi mm velké, černošedé mušky , kterým se daří ve vlhkém a teplém prostředí. Bílé larvy s černými hlavičkami se živí kořínky mladých rostlin a v. Larvy můžete likvidovat pomocí chemických prostředků Mospilan, Karate a jiné.


Odpovědi (0) To se mi líbí (0). Netušíte prosím někdo, jestli by ten pelyněk šel použít i na molice ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky