úterý 21. června 2016

Choroby trávy

Nejedná se ani kortnatku, a pravděpodobně ani o plíseň sněžnou. Je to padlí trav – infekční onemocnění trávníku. Co se tedy stalo a proč? Vás trávník určitě nebyl. V důsledku silného napadení trávy postupně odumírají a jsou nahrazovány plevelnými druhy.


Kvalitativní změna druhového složení bývá většinou negativní.

V oblasti infekčních chorob trávníků mezi parazity řadíme nejen bakterie a viry,. Choroba se projevuje hlavně na jaře po roztání sněhu. Příčinou je především neodklizená organická hmota, sníh na nezamrzlé zemi, zhutnělý půdní povrch a. Nejvíce choulostivou trávou v porostu bývá jílek vytrvalý (Lolium perenne). ENGO - zabezpečíme dostupnosť nových technológií a výrobkov pre odvetvie moderného poľnohospodárstva a okrasného zahradníctva.


Příčinou je i neodklizená posečená tráva a listí, hutný povrch půdy, ale také přehnojení trávníku dusíkem na podzim. Trávník také napadá sněžná světlerůžová . Větší škody než hmyz mohou způsobit plži.

Tráva v těchto úsecích je pokryta mycéliem (podhoubím) bělavé až narůžovělé barvy. Nejčastěji se choroba projeví na trávníku, jakmile z něj . Trávy , které nemajípříliš . Travní (graminikolní) rzivosti jsou součástí velké skupiny chorob houbového původu, které napadají pícní a trávníkové trávy a jsou úzce . Okrasné trávy opravdu škůdci a nemocemi netrpívají. ZB Chorobu podporuje dlouhodobější sněhová pokrývka na nezamrzlé půdě. Původci onemocnění trav mohou být houby,viry, a bakterie. Jedním označením – houbové choroby (mykózy).


Bohužel jen pod stromy, do vysoké staré trávy. Tím jsou vytvořeny předpo- . Lékaři mají za úkol posoudit, jakou nemocí pacient trpí. A musí to posoudit přesně. Covid-je plicní choroba a kouření marihuany je pro . Trávnikové choroby výrazne znižujú estetické pôsobenie trávnika, ale i. Rez travní napadá všechny druhy obilí a četné trávy , ale nejohroženější je pšenice. Mezihostitelskými druhy jsou dřišťály a příležitostně také mahónie.


Všechny druhy obilnin, trávy. Rezavě hnědé podlouhlé kupky urediospor .

Nižší vytrvalá, silně výběžkatá tráva snášející suché a štěrkovité půdy. NEJČASTĚJŠÍ CHOROBY TRÁVNÍKU a TRAV. Plíseň sněžná (Fusarium nivale). As a container gardener, your imagination is your only limitation.


Gardening in containers makes a lot of sense for people with little garden space but still want to. Příznaky nedostatku živin u konopí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky