čtvrtek 16. května 2019

Borovice lesní sloupovitá

Na půdu nenáročná, velmi . Fastigiata je zakrslou formou borovice lesní , která nabízí hustý habitus a velmi úzce sloupovitý. Její neopadavé jehlice jsou neobvykle dlouhé . Smrk pichlavý, přestože původně pochází z lesů Skalistých hor Kanady a USA, je u nás. Udržuje si úzký, sloupovitý tvar.

Jedná se o formu borovice lesní , vyznačující se úzce kuželovitým až sloupovitým tvarem. V naší nabídce najdete pestrou nabídku borovic za výborné ceny. Krásné solitéry do Vaší.


Po zákroku řez borovici nijak nehyzdí, ponechané zbytky výhonků obrostou. Strom má neporušený sloupovitý kmen s prvními větvemi ve výšce cca metrů. Bližší viz vejmutovka a borovice lesní.


Tento sloupovitě rostoucí kultivar borovice hedvábné se vyznačuje delšími, jemnými, modrozelenými jehlicemi, po kusech ve svazečku. Růst dřeviny je poměrně .

Roste úzce sloupovitě a má namodralé jehlice. Vhodná na slunné stanoviště. Kotobuki ́ – vzpřímeně rostoucí, sloupovitá borovice. Pomalu až středně rostoucí odrůda, koruna je úzce kuželovitá až sloupovitá, výška 3-m. Picea omorika - smrk omorika.


Je doporučováno před zimou sloupovité formy svázat pevným provazem. Pinus sylvestris - borovice lesni. Jehlice jsou modro-zelené, po ve svazečku. Borovice u Košináře nebo též Borovice u Sádek je památný strom v Plzni.


Borovice lesní roste přibližně 1m jihovýchodně od hráze rybníka Košináře v. Existují však kultivary lišící se barvou jehličí, hustotou a tvarem koruny. Tvar: střechovitý, kulovitý, kónický, sloupovitý , jehlancovitý, polokulovitý, . Pomalu rostoucí borovice kulovitého tvaru, velmi odoloná vůči větru. Překrásná borovice připomínající přímořskou pinii.


Sloupovitě rostoucí jehličnan. SLOUPOVITÁ JABLOŇ – 2kč.

Vzpřímeně až sloupovitě rostoucí odrůda naší domácí borovice lesní je pomalu rostoucí. Rostlina je vhodná k výsadbě na skalku, do předzahrádky nebo do . Habr břízolistý - sloupovitý , Carpinus betulus Fastigiata, 10.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky