pondělí 20. května 2019

Borůvky cukotska

Borůvka čukotská nebo-li zimolez kamčatský je nenáročný mrazuvzdorný opadavý keř dorůstající do výšky až metru. V zahradě se hlásí o slovo borůvky , zimolez kamčatský,. Nedaří se vám pěstovat zahradní borůvky ? Zimolez kamčatský je plně nahradí výbornou chutí i bohatou úrodou. S borůvkami ovšem nemá . Kč Doczenský Velikan čukotská borůvka čukotské borůvky.


Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Lonicera camtschatica. Podlouhlé fialovomodré plody sice chutí i . Středně raná odrůda čukotských borůvek snáší vysoké mrazy až do -a – za květu. Re: Kamčatská borůvka.


Příspěvek od Tibor bře. Jiný název: Amelanchierova borůvka , borůvka Heidi, Indiánská borůvka. Ne latinskej název nemám vyhodil jsem obal měl by to být kříženec kanadské a čukotské borůvky ,sazenice mně stála 1kč. Má prej to nejlepší z obou rostlin . Vždy se však bude jednat o stejný keřík, s plody chuťově srovnatelnými s naší oblíbenou lesní borůvkou. Velikost plodů je však u zahradní . U nás se nejčastěji pěstuje zimolez kamčatský, nízký, asi metru vysoký opadavý keř.


Kanadské borůvky , neboli borůvka chocholičnatá (Vaccinium corymbosum), patří mezi vřesovištní rostliny. Tyto rostliny potřebují ke zdárnému růstu a dobré úrodě. A také se mu říká indiánská borůvka či saskatonberry.


Na rozdíl od borůvek muchovník olšolistý (Amelanchier alnifolia) nepotřebuje kyselou půdu . Zasadit borůvky můžete i do polostínu vaší zahrady, ale musíte počítat s tím, že úroda může být menší a pozdější oproti slunným místům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky