pátek 24. května 2019

Borovice nepíchá

Jalovec obecný zlatý. Fastigiata je zakrslou formou borovice lesní , která nabízí hustý habitus a velmi úzce sloupovitý. Její neopadavé jehlice jsou neobvykle dlouhé na tento druh . Vyniká velmi úzce sloupovitým tvarem koruny a hustým větvením. Má přezdívku sosna a nemá ráda, když jí někdo stíní.


Borovice nepíchá

Její jehlice vždy tvoří dvojice a skoro všude se jí líbí. Pomalu rostoucí sloupovitý kultivar borovice černé vhodný i do menších zahrad. Borovice černá Maylon. V naší nabídce najdete pestrou nabídku borovic za výborné ceny.


Krásné solitéry do Vaší. Po zákroku řez borovici nijak nehyzdí, ponechané zbytky výhonků obrostou. Strom má neporušený sloupovitý kmen s prvními větvemi ve výšce cca metrů. Bližší viz vejmutovka a borovice lesní.


Tento sloupovitě rostoucí kultivar borovice hedvábné se vyznačuje delšími, jemnými, modrozelenými jehlicemi, po kusech ve svazečku. Růst dřeviny je poměrně . Roste úzce sloupovitě a má namodralé jehlice. Vhodná na slunné stanoviště.


Kotobuki ́ – vzpřímeně rostoucí, sloupovitá borovice. Pomalu až středně rostoucí odrůda, koruna je úzce kuželovitá až sloupovitá, výška 3-m. Picea omorika - smrk omorika. Je doporučováno před zimou sloupovité formy svázat pevným provazem.


Pinus sylvestris - borovice lesni. Jehlice jsou modro-zelené, po ve svazečku. Existují však kultivary lišící se barvou jehličí, hustotou a tvarem koruny. Tvar: střechovitý, kulovitý, kónický, sloupovitý , jehlancovitý, polokulovitý, . Překrásná borovice připomínající přímořskou pinii.


Sloupovitě rostoucí jehličnan. SLOUPOVITÁ JABLOŇ – 2kč. Vzpřímeně až sloupovitě rostoucí odrůda naší domácí borovice lesní je pomalu rostoucí.


Borovice nepíchá

Rostlina je vhodná k výsadbě na skalku, do předzahrádky nebo do . Habr břízolistý - sloupovitý , Carpinus betulus Fastigiata, 10.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky