středa 6. září 2017

Chmel otáčivý výsadba

Hlavními oblastmi pěstování chmele kromě České republiky jsou Německo, . Zavlečena byla i do Austrálie a Jižní Ameriky. Je dvoudomá a na jednom místě vydrží až let. První údaje o pěstování chmele na našem území pocházejí z roku . Od jara po podzimu zdobí sytě zelenými listy . Návod na pěstování chmele : Semena chmelu doporučujeme před samotným výsevem stratifikovat. Vyhledává slunná a vzdušná stanoviště s bohatou živnou půdou.


Chmel je vlhkomilnou rostlinou. Daří se mu v houštinách podél vodních toků,. Rostlina pochází z čeledi konopovité – Cannabaceae a rodu chmel.


Ty pro bohaté kvetení potřebují projít fází chladu, jejich výsadba začíná přibližně v polovině září. Pěstování chmelu otáčivého. Vysazujeme na slunný otevřený prostor do hluboké úrodné půdy. Množíme jen samičí rostliny a to dělením kořenů s . První zmínka o pěstování chmele na území Čech, Moravy a Slezska pochází z roku 859. Největší rozmah pěstování zaznamenala vláda Karla IV.


V českých zemích má pěstování chmele tisíciletou tradici. Botanicky patří do řádu konopovitých (Cannabaceae), řádu kopřivovitých (Urticaceae). Půdopokryvná rostlina.


O pěstování chmele a rozvoj chmelnic se významně zasloužil zejména Karel IV. U chmelu se pěstují jen rostliny samičí. Vyskytnou-li se v okolí chmelnic i rostliny samčí, je . Významně se o jeho rozšíření v českých zemích zasadil císař Karel IV. Má tři druhy, z nichž první chmel otáčivý zahrnuje poddruh chmel evropský – pěstuje se pro pivovarské účely.


Je rozšířen jako rostlina. Vladimír Nesvadba napsal(a) dne 31. Ano, chlévský hnůj je doporučován pro pěstování chmele , zvyšuje výnos chmele. Založení chmelnice spočívá ve výsadbě chmelové sadby do předem . Při jarní výsadbě , zejména v pozdějším ter- mínu (v porovnání s výsadbou podzimní), jsou chmelové rostliny růstově . Pozemek je k výsadbě chmelnic připravován již biologickým působením předplodin. Historický vývoj pěstování chmele na území České republiky.


Nejen kozlík lékařský nebo meduňka, ale třeba i chmel otáčivý vám pomůže lépe usnout. Zatímco některé bylinky je lepší pěstovat na zahradě, jiné najdete na . Výsadbu nové chmelnice nejvíce ovlivňuje obchodník s chmelem. V praktické části byl u vzorků z netradiční oblasti pěstování chmele proveden.


Hospodářsky nejvýznamnější je mnohaletý chmel otáčivý evropský kulturní ( Humulus Lupulus L.). Na několika místech se v korunách keřů uchytil chmel otáčivý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky