pátek 26. ledna 2018

Bobkovišeń kdy stříhat

BOBKOVIŠEN KDY STŘÍHAT. Bobkovišeň Caucasica. Botanicky tvoří bobkovišeň samostatný rod Laurocerasus, jinak též.


Na podzim jsou plody nejprve zabarvené do červené a postupem času až černé plody. Kde bobkovišeň pořídit? Sazenice tohoto okrasného keře . I když píšou, že se má stříhat v červnu apo stříhat podle mne jde asi kdykoliv v létě. Tam, kde ustřihnu, tak tam vyroste nové koště.


Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném. Stálezelené dřeviny s většími listy (např. cesmína, bobkovišeň …).


Ideální dobou, kdy střiháme opadavé keře živého plotu, je červen a říjen . Keř je jedovatý celý, dokonce i při jeho stříhání byste měli používat ochranné rukavice. Nebezpečná je bobkovišeň zvláště pro děti, které . Má se řezat vlétě ale ona dost dobře obrůstá,tak by to nemusel bt problém. Stříhání je možné v dubnu nebo v polovině července. Kdy po výsadbě začít rostliny stříhat ? Například živé ploty se doporučuje stříhat od dubna do poloviny . Peckovinám nesvědčí časný jarní řez. Měly by se stříhat v období, kdy už mají listy.


Ale zde také platí, že strom by . Mám ty túje stříhat v létě, nebo až na jaře? Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Příspěvků: Zobrazení: Poslední příspěvek. Pokud má bobkovišen zmrzlé listy, tak jí současně namrzly i výhony-větévky. Ostříhat jenom listy.


Aby si živý plot udržel žádaný tvar a. Jak a kdy stříhat meruňku? Aby byla korunka stále kompaktní, je potřebné nakrátko ji ostříhat. Díky vzpřímenému růstu není potřeba stříhat.


Pokud ho chcete tvarovat, snese jakýkoliv jarní řez. Dodáváme v květináči. Stanoviště: plné slunce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky