středa 17. ledna 2018

Bříza himálajská (betula utilis ‚doorenbos‘)

Břízy odedávna patří k doménám východních zemí a některých severských oblastí. Himalájská bříza je o něco nižší než bříza bílá a zvláště . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Je vhodný i do menších zahra roste pomaleji a do menší výšky. AMG RHS – Garden Merit. Mladá kůra břízy je hladká, později loupavá bílé nebo šedobílé barvy.


Kultivar vyšlechtěný z klasické břízy. Listy jsou střídavé, řapíkaté,. V mládí má kůru krémově bílou, postupně, jak strom. BETULA UTILIS najdete a porovnáte na Srovnanicen. Jacquemontova, Autor: Spach.


Himálaj , Poznámka: Dobře roste na živných vlhčích půdách, slabě kyselých nebo neutrálních, . Bříza užitečná je původem v asijských Himalájích. Tento kultivar se vyznačuje především jasně bílou, odlupující se . Specifický epiteton utilis , odkazuje různými způsoby využití různých částí stromu. Pochází ze západního Himálaje.


Roste v podobě stromu. Borka je čistě bílá, asi nejbělejší ze všech bříz a odlupuje . The specific epithet, utilis , refers to the many uses of the. Oproti naší domácí bříze bílé roste.


K nejvýraznějším kultivarům břízy himálajské patří např. Hillside GardenGarden Landscape . Pseudotsuga menziesii douglaska. Druh břízy původem z Asie. Himálajská bříza je nápadně krásná se svými obrovskými listy - dosahují. Tinka kompozicijose su spygliuočiais, parkuose, auginant pavieniui ar grupėmis.


Většina bříz je naprosto vytrvalá, s výjimkou himalájských čínských, některých. Doorenbos obdržel ve stejné holandské školce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky