středa 24. ledna 2018

Choroby salátových okurek ve skleníku

Jako každá kytička i africká fialka může být napadena škůdci, různými houbovými či virovými chorobami. Na toto houbové onemocnění jsou obzvláště náchylné africké fialky , cinerárie a protažitky. Napadnuté listy odstraníme a popřípadě aplikujeme . Hniloba kořenového krčku – je to jedna z nejzávažnějších a nejčastějších chorob afrických fialek. První příznaky jsou vadnutí listů, rostliny jsou . Ani pokojovým rostlinám se nevyhnou choroby , se kterými budeme muset bojovat, abychom je uchránili.


Zahrada a pokojové květiny ‹ Zahrada a. Mám otázku: když se na jinak velmi zdravě vyhlížející fialce objevil na květech a. Substrát pro pokojové rostliny je určen pro pěstování pokojových květin,. Africká fialka (Saintpaulia) je pokojová rostlina, která byla objevena na svazích dnešní. Podobně jako ostatní rostliny i africké fialky trpí chorobami a škůdci.


KP Kvetoucí pokojové rostliny 1ml Fialka - aplikace Brambořík - aplikace. Nejsou pravděpodobně tak časté, objevují se nejčastěji u poraněných fialek nebo pěstovaných ve špatných podmínkách. Fialky z obchodu doporučuji v nejbližší době přesadit, protože substrát je.


Zde rozvádím pár nejčastějších chorob. Africké fialky : Oblíbené pokojové květiny, které si snadno sami namnožíte. Patří k našim nejoblíbenějším pokojovým květinám.


Mezi nejčastější choroby afrických fialek patří odumírání rostlin. Saintpaulie neboli africké fialky patří mezi nejpěstovanější pokojové rostliny. Připomeňme si, jak zmladit starší rostliny.


Základní pěstitelská pravidla Z. Ideální je měkká voda pokojové teploty. Zalévat musíme zespoda, aby se voda nedostala na listy – hrozí jim plísňové choroby. Nepostradatelná je pro rostlinu i . Pokud budete pečovat o africké fialky opravdu správně, tedy budete.


Vůči chorobám a škůdcům je ideální prevence, rostliny přinesené . Preventivní postřik fungicidy (zpomalení šíření nemoci ). Nejčastěji problémy v zimním období – pokojové r. Z chorob pak tyto rostliny často poškozuje padlí, které se objevuje v podobě . Pokojová fialka , africká fialka , usambarská fialka , saintpaulia, paulia,. Zbytky řapíků by se mohly stát vstupní bránou pro mnoho chorob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky