pondělí 12. srpna 2019

Drepcik na lichořeřišnici

Přes noc jsou zalezlí a do . Dřepčíci - pohroma nejen pro lichořeřišnice. Jak na dřepčíky , by si měl říkat hlavně ten, který má na zahradě lichořeřišnice a zeleninu brukvovitého . Lichořeřišnice se musí mít na pozoru! Ožírají především listy košťálovin, ředkvičky, ředkve, tuřínu, rokety a lichořeřišnice.


V horku a suchu se na rostlinách mohou nepěkně podepsat dřepčíci a mšice. Likvidují ve velkém lichořeřišnice. Zkoušela jsem různé biologické postřiky, jelikož ji jíme denně . Jemné lístky lichořeřišnice chutnají dřepčíkům , kteří vyžírají do listů otvory, ty žloutnou a rostlina hyne. Nesnáší sucho, takže . Obdobně lze aplikovat šťávu vylisovanou z lichořeřišnice.


Rostliny nesmí nikdy vyschnout, proud vody při . Německý název: Grosser Gelbstreifiger Kohlerdfloh. Saturejka, řeřicha, lichořeřišnice , levandule, Vratič obecný řeřicha, . Slovenský název ‎: ‎Skočka kapustová Anglický název ‎: ‎Turnip flea beetle, Large-striped. Levandule nevoní především.


Jeho likvidaci jmse zachytili v totmo videu. Dřepčík je postrachem všech lichořeřišnic. Nejlepší prevencí proti dřepčíkům je důkladná kontrola záhonů, . Někdy si pochutnají i na jiných plodinách, výjimkou není třeba lichořeřišnice. Je citlivá na mráz, proto se.


Pelyněk pravý zažene dřepčíky. Máta odpuzuje bělásky, dřepčíky a mravence. V Permasemínkách máme vypozorováno, že roketa či lichořeřišnice skutečně vypadají na podzim mnohem lépe a nemají od dřepčíku tolik děravé listy. Sledované druhy: dřepčík černonohý, dřepčík černý, dřepčík polní, dřepčík zelný. Hostitelské plodiny: lichořeřišnice Tropaeolum, brukev řepák pekingské zelí, . Larvy dřepčíků jsou velké až mm, žijí v pletivech hostitelských rostlin.


Listy lichořeřišnice jsou odolné proti mšicím, ale rády si na nich pochutnávají dřepčíci a housenky. Tato vytrvalá, vzácně jednoletá bylina má poléhavý nebo . Udržujte záhonek s klíčícími rostlinkami vlhký, to dřepčíkům nesvědčí. Pnoucí lichořeřišnice.


Dá se prosím rostlinka nějak uchránit před dřepčíky ? Mně se o sklizeň každoročně postarají dřepčíci. LICHOŘEŘIŠNICE , Mravenci, bělásek zelný. MÁTA, Škůdci košťálovin, např. ALVĚJ, Pochmurnatka mrkvová, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky