pátek 30. srpna 2019

Ekologicky rez hrušková

Zelenina a okrasné rostliny, pěstované ve sklenících, mohou být napadány mnoha druhy škůdců. Nejčastěji se jedná o molice, mšice , svilušky. POLISENIO – polysulfid vápenatý – stop ošetření na klíčící spory po dešti na mokrý list až do 300.


Christian Vogt ( ekologický ovocnář), Daniel Zingg (Biocontrol). Agro Bio je firma vyvíjející ekologicky nejedovaté prostředky na ochranu rostlin. V zimě jsou pokojové rostliny oslabené, často je napadají mšice , svilušky, červci, houbové.


Platí na mšice , molice, svilušky i červce včetně obávaných puklic. Domácí bylinkový ocet pro příjemný, účinný a ekologický úklid. Mšice jsou považovány za taxonomicky i ekologicky obtížnou skupinu hmyzu. Je nutné ošetřit i spodní stranu listů.


Rostlina: Okrasné rostliny a dřeviny. Ekologický přípravek pro hygienu a . Mšice na fazolích zaženeme výluhem z čerstvých listů rebarbory. Na mšice platí Aphidius Alemani na molice Encarsia formosa. Parazitické vosičky vkládají do kukly mšic vajíčka.


Z nich se vylíhnou larvy, které . Mšice může také přežívat na různých okrasných keřích. Máme pro vás náměty na domácí postřiky proti škůdcům. Pomožte své zahradě ekologicky. Na ovoce a zeleninu jej nedoporučujeme, a pokud jej přesto chcete použít, volte jen ekologicky odbouratelné značky a druhý den rostlinu promyjte vodou. Potíže se mšicemi zná snad každý pěstitel čehokoliv.


Pokud jsou venku na růžích, je to jednoduché – růže . Jak ekologicky na mšice. Na malých zahradách, kde chceme hubit mšice ekologicky , využijeme ochranné oleje, například Ekol, případně draselnou sůl mastných kyselin . Je pravda, že si můžeme zakoupit hotový postřik v obchodě. Můžeme si jednoduše vyrobit takový přípravek . Noční můra všech zahrádkářů a pěstitelů rostlin všeho druhu. Jejich život spočívá v parazitování na rostlinách, kde sají jejich šťávy.


Ať už se jedná o svilušky, molice, mšice , třásněnky nebo červce, vše je to savý. Můžete zakoupit přípravek k postřiku v obchodě, i třeba ekologický. Jedná se o přípravek vyráběný z vlastní . Odstraňuje z rostlin mrtvé mšice , prach a usazeniny. BROS-spray na mšice 250ml.


Mšice z rostlin sají šťávu, čímž je připravují o důležité živiny a oslabují je. Napadané rostliny začnou mít zkroucené nejprve listy, poté začínají být .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky