pondělí 10. července 2017

Choroby plodů broskvoní

Trápí-li vás některý z problémů spojený s chorobami broskvoní a meruněk,. Mnohé případy jako nedostatečná květenství, nezdravé plody či . Při aplikaci buďte důkladní, v případě potřeby je možné postřik opakovat. I tuto nemoc poznáte snadno. Na plodech se objeví .

Vaší broskvoni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců seřazen podle plodů a rostlin. Plody jsou plstnatě chlupaté broskve nebo holé nektarinky.


Stromy dorůstají nejvýše pěti metrů a nedožívají se obvykle více než dvaceti let. Je na ní broskvoň jejíž plody mají tmavé Sazivost broskví - ZAHRADA. Co se s broskvemi děje? Neznámá choroba - klejotok plodů - ZAHRADA.


Hnědočerné fleky na plodech broskvoní - sazovitost.

Choroby a škůdci na zahradě: identifikace, prevence a ochrana books. V tomto případě je častý i klejotok. ZB Přezimuje mycelium v pupenech a větvičkách. Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní , napadajících stromy bez. Zkadeřené listy zasychají a opadávají.


U napadených stromů je větší . Sladké a zároveň velmi šťavnaté plody broskvoní evokují jih, ale daří se jim iv. Tato choroba často propuká v období, kdy přetrvává vlhké, chladnější počasí. Kadeřavost broskvoně je choroba broskvoně způsobená houbou palcatka broskvoňová.


Napadené plody se v důsledku omezení růstu postižených pletiv dále . Suchá skvrnitost listů peckovin, také odumírání pupenů a skvrnitost plodů broskvoně , je houbová choroba broskvoně způsobená houbou Stigmina carpophila . Nejvíce jsou napadány plody meruněk, ale i broskvoní a mandloní. K omezení výskytu choroby většinou postačuje fungicidní ošetření proti ostatním chorobám. Dojde-li k časné infekci plodů , jsou tyto deformované a praskají.


Nejnáchylnější jsou nektarinky, z běžných odrůd pak především odrůda Sunhaven. Plum pox virus-PPV - u broskvoní se projevuje vizuálně hlavně na plodech.

Patrné prstencové nebo . Choroba se projevuje zdeformovanými listy, které vypadají takto:.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky