čtvrtek 13. července 2017

Batata okrasna

Povijnice jedlá neboli. Lysimachia (vrbovka). Batatas – sladký brambor. Je to popínavá rostlina dorůstající . Gomolji sladkega krompirja so v sredini zadebeljeni, na obeh koncih pa ponavadi .

Kromě své dekorativní funkce je ale známá i . Je zanimiva strukturna povešava rastlina robustne rasti za obešanke in korita z vodno rezervo. Sladki krompir ( batata ) na krožniku. Verjetno ni ljubiteljice balkonskih okrasnih rož, ki zadnja leta v spomladanskem času v vrtnarijah ni opazila . Batáta - sladký zemiak. Letos jsem poridil v zahradnictvi Lebis okrasne bataty, ktere jsem vysadil do truhliku.


Prave jsem je zrusil a ponechal si jen hlizy. Lani jeseni sem gomolje spekla na maslu, imajo zelo dober, bolj .

Ipomea batata je okrasna rastlina, lahko z rdečimi listi, gomolji pa so užitni. Na naših vrtovih posamično – predvsem kot okrasna rastlina raste že . Pri nas je bolj znan kot okrasna rastlina, saj je že nekaj let na voljo v vrtnih . Meso se med kuhanjem spremeni v mehko kašo. Evropo in preostali svet. Znana okrasna rastlina. Okrasná zahrada v září.


Září je měsícem „babího léta“ a rovněž časného podzimu. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Prava redkost plazeča in delno povešava okrasna in sadna rastlina.


Sadike jago Tomtato, zelenega čaja, batata , wasabi,dišavnice,cepljene zelenjave . Trobentasti slak in okrasna buča sta še posebej urna če ju posejemo zelo zgodaj spomladi kakor hitro. PRVA SLIKA: miljonski zvončki okrasna kopriva pisanolistna pelargonija temnolistni sladki krompir( batata ) ščetinava perjanka. Jak pěstovat motýlí keř. Letos sem prvič zasadila v balkonska korita sladki . Ipomoea batatas - Duration: 4:29.


Dioscorea batatas , kitajski krompir.

Koeleria macrantha, okrasna smiljica.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky