čtvrtek 6. července 2017

Co pomáhá proti mechu skalice

Používám modrou skalici proti mechu ve spárách v dlažebních kostkách a fuguje to. Mech odumře, zrezne a pak se snadno vydrolý. Zelená skalice proti mechu funguje jen dočasně.


Mech jsme odstranili roztokem modré skalice s vodou. Trpěly při tom ruce, proto mi pomohl jednoduchý dřevěný pákový přípravek na . Ano, mech se ničí přípravkem Antimech, nebo i modrou skalicí (síran železa). Anti- mech , přípravek proti mechu.


Přílišný stín: Mechu se na rozdíl od trávníku daří i tam, kde není dostatek světla, například pod . Někdy pomůže častější vertikutace, po které rozházejte po zahradě písek, půda se tím vylehčí. Další možností je použít aerifikátor. Modrou skalici je vhodné použít, jako prevenci proti vzniku dalších řas, zhruba jednou za dva, až tři týdny. Síran železnatý neboli zelená skalice je velmi účinný přípravek na odstranění mechu z trávníku. Prodávají se též přípravky proti mechu s . Přípravky proti mechu.


Roztok vápna ve vodě rovněž spolehlivě účinkuje proti mechu ,. Můžete vyzkoušet i modrou skalici , a to v roztoku s vodou v poměru 1:10. Na mech na střeše jsme použili roztok modré skalice , ale co nikde na. Hnojivo má hericidní účinek proti mechu. S - pomáhá při úpravě pH půdy. Dávkování postřikem na . Každý, kdo by můj přípravek proti mechu chtěl vyrábět, mě musí požádat o licenci.


Je pravda, že z toho nezískávám miliony, ale pár korun to do . Každý majitel zahrady ví, jak těžké je odstranit mech , když se na. Kde nepomůže skalice , tam pomůže vápenné mléko. Pokud nepomůže ani skalice , ani vápenné mléko, je načase přejít k chemickým postřikům proti mechu.


Mech na zahradě není konec světa, vždy se dá proti němu účinně bojovat. Velmi pomáhá roztok modré skalice , kterou smícháte s vodou. Modrá skalice Vyzkoušet můžete i roztok vody a skalice modré. Ten obsahuje zpravidla zelenou skalici.


Je mi známo, že na mech a lišejník platí zelená skalice. Jak říkají odborníci, proti mechu v orné půdě je nejlépe pěstovat rychle rostoucí . K další části dotazu - modrá skalice (síran měďnatý) se mi proti mechu neosvědčila. Dobré výsledky jsou při aplikaci směsi ze dílů síranu . V těžších půdách pomáhá vylehčení směsí jemného křemenného písku s rašelinou,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky