pátek 14. července 2017

Co pomáhá na mšice

Tyto kosatce mají rády chladnější, vlhčí, humózní, mírně kyselou půdu s dostatkem živin. Rozsazují se po odkvětu , třeba i po deseti . Kosatce a jejich stříhání. Květy jsou světle až . Iridaceae) Původ: východníAsie Habitus:.

Dostupný sortiment: desítky odrůd různých barev a . Přesazují se několik týdnů po odkvětu. Jak posíláme a balíme rostliny? Největší efekt vytvoří při výsadbě do větších skupin. Po odkvětu jí necháváme na stejném místě i další roky.


Nabízené kosatce jsou zcela mrazuvzdorné. Odborníci radí těsně před nástupem zimy zakrátit listy rostlin na výšku asi cm. Omezí se tím výskyt listové .

Sibiřské kosatce mají útlé, vztyčené atraktivní šedozelené listy, které si ponechávají svou vertikální formu dlouho po odkvětu. Měli bychom však vědět, kdy kosatec kvetl. Nejvhodnější letní doba pro výsadbu jednotlivých druhů kosatců nastává asi čtyři měsíce po jejich odkvětu. Důležitá je kyselé půdní reakce a hojná zálivka až do odkvětu rostlin. Tím zároveň zabezpečíme . Množí se během léta po odkvětu jednoduše . Kultivary řazené do skupiny japonských kosatců pěstujeme tak, abychom podmínky.


Japonské kosatce přesazujeme v létě po odkvětu až do konce září. Rostlinku přesazujme po odkvětu , od konce července do konce srpna. Při přesazování musí zůstat oddenek na povrchu, a kořeny se musí rozložit . Péče: Stonky po odkvětu odstřihnout.


Použití: Ve skupinách s kosatci , kakosty a trávami. Z cibulnatých druhů patří mezi nejrozšířenější kosatec síťkovaný (Iris reticulata). Hůře snáší přílišné zimní vlhko a po odkvětu rovněž preferuje spíše sušší půdy. Nejkrásnější první jarní cibuloviny musí do země už na podziLadoňka, sasanka, kosatec a spol. Je tulipán cibule nebo hlíza?


Není dobré nechávat odkvetlé stvoly na rostlině.

Zbytečně tak dochází k jejímu . Trávovité listy sibiřských kosatců navozují dojem trsů travin a tím celoročně prodlužují. Krásné listy dlužichy. Zahradní kříženci dlužich patří mezi rostliny, které jsou krásné i po odkvětu. Nejvhodnějším obdobím přesazování je osmý až desátý týden po odkvětu a . Listy jim zpravidla .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky