pátek 17. listopadu 2017

Bramborovy vyoravac tek

Botryotinia allii krèková hniloba cibule, mycelium na cibuli Allium cepa. Složení: bramborový škrob, kukuřičný škrob, bramborová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, sójová mouka, sušená syrovátka, zahušťovadla: guarová mouka. Fytoftorová hniloba kořenů a koř.


Phytophthora parasitica. Největším nepřítelem pěstitelů rajčat je plíseň bramborová neboli fytoftora.

Suchá hniloba (tlení) hlíz bramboru. Příznaky: ▫ hlízy bramboru po . Nejčastější choroby brambor a jak jim zamezit. Notoricky známým škůdcem je též mandelinka bramborová požírající listy. Fomová hniloba – původcem je houba Fhoma foveata, která napadá stonky a hlízy. Bakteriální černání stonku (měkká hniloba hlíz).


Click again to see term. Kořenomorka bramborová (vločkovitost hlíz bramboru).

Synchytrium endobioticum. Velkým problémem je, že plíseň bramborová napadá i plody, na kterých se. Hniloba špiček plodů patří mezi fyziologické nemoci, protože je způsobena . Plíseň bramborová patří mezi ty nejrozsáhlejší choroby, která poškozuje převážně brambory a rajčata. Virové mozaiky brukvovitých plodin Hnědá (černá) bakteriální hniloba brukvovitých plodin. Sclerotinia sclerotiorum.


VADY BRAMBOR a) zjišťované na povrchu hlíz: hnědá hniloba , suchá hniloba ,. Cibule: bílá hniloba cibule, kladosporiová skvrnitost listů cibule. Brambory trpí řadou houbových a plísňových chorob. Fusariová hniloba cibule (Fusarium oxysporum f.sp. cepae). Krčková hniloba cibule (Botrytis allii). Mandelinka bramborová (Leptinotarsa decemlineata).


Didymella bryoniae - černá hniloba plodů okurekDitylenchus dipsaci - háďátko. Leptosphaeria maculans – fomová hniloba kořenů na . Rizoktóniová hniloba kofiene cukrovkyPŘEDMLUVA V oblastech, kde se dlouhodobě pěstuje cukrovka, se stala závažným problémem choroba bulev . Tato stránka je dostupná v .

Erwinia tracheiphila … hniloba okurek. Pseudomonas syringae. Xanthomonas phaseoli … hniloba luštěnin. Monilinia fructigena). Fómová hniloba brambor (Phoma foveata).


O víkendu to na mě padlo a. Univerzální pohromou pro zeleninu, ovoce a houby jsou plísně a hniloba. Zejména u měkkých výpěstků s .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky