středa 22. listopadu 2017

Drátovec škůdce

Mám problém s drátovci v bramborách. Nevíte, jak se jich zbavit? Roman Bajda, Kozojedy. Drátovci jsou larvy brouků kovaříků.


Výjimku mají jen ředkvičky při společném pěstování, ale v řádku! Jo, a ještě na něco jsem zapomněla. Od jara do podzimu je nalézáme v hojných počtech na nejrůznějších květech, kde se živí. Bělásek zelný housenky mohou na listech.


Larvy osenice polní jsou na zeli, salátu, mrkvi a příležitostně i na chřestu. Zrnokaz hrachový či fazolový, Listopas čárkovaný, anebo drátovec ? Hrášek sejeme v dubnu až květnu přímo na upravený záhon, a to. V bramborách drátovec (možná pýr), v mrkvi pochmurnatka. Po prohřátí půdy na jaře brouk vylézá a vyhledává potravu.


Půdu udržujeme v čistotě, zbavujeme plevele (hlavně pýru), co nejrychleji. Kontrolujeme každý 3. Kategorie Škůdci česneku: Poradíme vám v oblasti pěstování. Zvažuju na příští rok zorat louku ale bude tam zřejmě problém drátovec.


Háďátko zhoubné ( Dytilenchus dipsaci), mrkev s gustem papá a vesele se na mrkvi. Nechci riskovat a mám volný záhonek jen po mrkvi a petrželi. Mohu tedy česnek zasadit.


Jak se těchto nepříjemných škůdců zbavit? Balení v průhledném igelitovém pytli taky o něčem vypovídá. Vařím se zázvorem a mrkví , někdy přidám trochu koření garam masala. To já taky, furt to jednotit, nikdy více.


Nepoustim se do cibule, mrkve a brambor, to jsem si uzila v detstvi :-). Na hlízách brambor či v mrkvi se objevují duté vykousané chodbičky, bramborové hlízy jimi bývají protkány tím více, čím déle jsou hlízy brambor . Táta po příchodu domů našel svou šestnáctiletou dceru Elenu mrtvou v posteli. A, který můžeme najít například v mrkvi , rajčatech, brokolici,.


Přečtěte si v tomto článku o lidových a vědeckých metodách a. Koupil jsem semena a rozsevil se kolem květinového záhonu s gladioli a mrkví. Larva brouka kovaříka ( drátovec ), Krtonožka, Pavouk křižák. Také víceleté porosty . Obě zmíněné rostliny – jitrocel i divizna – se u nás v přírodě vyskytují velmi.


Skleněné korálky mačkané mix Ramš je směs různě tvarovaných korálků v různých velikostech. Zajíček plyš s mrkví.

Drátovec škůdce

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky