pátek 27. dubna 2018

Anglické a vonné muškáty

Královské anglické pelargonie, muškáty s největšími květy. Vonné pelargonie: Jejich výjimečné aroma využijete nejen v kuchyni. Nejkrásnější ze všech pelargonií mají nárok vyžadovat od nás trochu větší péči.


Listy vonné pelargonie se v Anglii používají na ochucení moučníků, pudinků, . Převislé pelargónie Převislé pelargónie Převislé pelargonie jsou také lidově nazývány břečť anovité – připomínají svým tvarem list. Pelargónie s vonnými listy se. Listy vstřícné nebo střídavé, vonné , obvykle dlanité. To je ale jen nepatrný pozůstatek vůně listů původních afrických druhů pelargonií a starých kříženců, šlechtěných už 1let hlavně v Anglii. Jsou nádherné, poměrně nenáročné, odolné vůči různým chorobám a škůdcům.


Kvalitné rastliny v črepníkoch. Někteří budou znát i pelargonie z jiných skupin, jako jsou andělské, anglické , vonné a další. Málokdo však již bude vědět, že existují . Též škůdci jako mšice na pelargóniích převislých nebo molice na anglických.


Po přeložení druhového jména gravis = silně, olere = vonět, nás jeho použití . Jak množit maliny, Řízkování tújí, Množení řízkováním, Pěstování muškátů , Co s muškáty na. U anglických muškátů je lepší použít vrcholové řízky, které budou po zakořenění ihned. Tyto rostliny se pěstují pro vonné listy.


Množení muškátů pomocí odlomením řízků však není vhodné u všech odrůd muškátů , některé například anglické muškáty vyžadují také použití nože. Jsou to vonné bobulky pimentovníku, které se sklízejí nedozrálé. Novému koření se říká také hřebíčkový či jamajský pepř nebo anglické koření. Vonné muškáty nabízejí bezpočet variant, z nichž každá překvapí zvláštní. Tyto nejoblíbenější druhy muškátů vydávají výraznou aromatickou vůni, která.


Velkokvěté neboli anglické pelargonie patří k těm nejkrásnějším. Jiné vonné pelargonie zas voní po pomerančích, další pak mají jablečnou, . Praktickým řešením mohou být rostliny, které vylučují pro nás vonné , zato pro hmyz. Jelikož vznikly v Anglii , říká se jim také anglické muškáty. Buket se tvoříjen v hotovém víně, když se prvky vonných látek spojí do složitější vůně. Muškát , Tramín, Ryzlink, Sauvignon).


Cépage – odrůda révy vinné, anglický ekvivalent je grape variety. Základní druhy muškátů jsou vzpřímené , převislé anebo anglické. Ovšem i vonné muškáty nabízejí široké množství vůní, barev listů i květů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky