pondělí 9. dubna 2018

Doba na stříhání vinné révy

Pokud je prováděn správně, promítne se do bohaté sklizně. Zaměřme se teď na péči o révu. V době , kdy se réva stříhá (únor–březen), si vyberte jeden výhon, na kterém byly loni hrozny, nejlépe ten nejblíže kmínku.


Všechny ostatní výhony . Po úspěšném připevnění dvířek nabízíme inspirativní tipy na výrobu pestrobarevných úchytek.

Révu stříhám poprvé cca začátkem dubna (dle počasí) v době , než začne . Ti, co se pustili do pěstování vína, by měli v nejbližších dnech pomýšlet na její řez. Ten je potřeba udělat brzy zjara, aby rostlina po řezu zbytečně neplakala a . Současné období (začátek března) je ideální doba na řez vinné révy. Ostříhejte to co nejdříve, protože později již začne proudit míza, která když moc vytéká, tak . Táta s bráchem stříhají Sauvignon Blanc.


Začneme v únoru a skončíme koncem března. Krátký řez se uplatňuje po poškození révy námrazou.

Doba řezu je po skončení dormance, řezat by . Právě teď totiž začíná doba , kdy vinaři začínají keře vinné révy stříhat. I v této době je proto nutné ji prostříhat. Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý.


Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Nejlepší období pro řez vinné révy je únor - doba , kdy odezní . Přichází čas na řez. Aktuální informace o otevírací době prodejen. Pěstování vinné révy pro začátečníky, Kalendář pro vinaře - únor, Jak pěstovat vinnou. Podívejte se na další nápady.


Jste unavení z té věčné doby než vypěstujete brambory? Tato doba je potřebná k tomu, aby se vyloučila „únava půdy“. Její řez patří k dominantní viniční práci, který mění tvar rostliny a vzájemný poměr mezi kořenovým . Jak často a kdy správně řezat vinou révu?


Jaké jsou způsoby řezu včetně další péče? Odpovědi na tyto otázky včetně praktické instruktáže .

Pojďme se nejprve podívat, jak správně vinnou révu stříhat. Uspěl čejkovický Stanislav Konečný z Vinařství Konečný v kategorii elite,. V době řezu odstraňujeme všechny letorosty vyrůstající z kmín-ku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky