čtvrtek 21. března 2019

Buk lesní červený pendula

Má vínově zbarvené listy, které proti slunci září červenými tóny. Na podzim se barví do měděné oranžové barvy. Velmi pomalu rostoucí strom s pěknou korunou deštníkovitého tvaru.


Větve jsou převislé a mohou časem dosáhnout až k zemi. List je tmavě červený , .

Vínově červené , lesklé listy eliptického tvaru mají vykrajované okraje a na. Zvolna rostoucí sloupovitý strom s menšími , okrouhlými listy jasně zelené barvy, na podzim se mění. Po vyrašení jsou listy vínově červené , během léta pak přecház. Jejich významnou složkou je často buk lesní. Jeden z nejhezčích ´Rohan´ s červeným , hluboce laločnatým listem,.


Je jednou z nejvýznamnějších lesních dřevin v Evropě a dominantou přirozených. Je červenou variantou základního druhu, sadovnicky ceněn právě pro svou barvu.

Quercifolia´ - listy menší než původní. Pomalu rostoucí kultivar buku. Vodopády větví, přepadávající k zemi, nesou zjara temně červené , později čevenohnědé lesklé listy. Pěkná solitéra zahrad i . Tento buk je často roubován na 1-m vysoký rovný kmínek.


Hledáte buk lesní sazenice? Má tmavě červené , lesklé listy, tvoří výrazný, barevný prvek. Plody jsou drobná tmavě červená jablíčka. Samičí květy jsou uspořádané po dvou v červené číšce porostlé chlupatými,.


Betula pendula Betula pubescens bez černý 1bez červený 159 . Související produkty. U nás zaujímá asi lesní půdy. Czech-German dictionary.


Poradí někdo, jak velký bude tento buk tak za let a jak rychle roste? Jsou ještě jiné červenolisté kultivary buku lesního např.

Jinak doporučuju umístit ho tak, aby nebyl ve stínu - tam se mu totiž nevybarvují listy tak výrazně červeně. Středně velký strom s listy na podzim ohnivě červenými. Doroste výšky až 2m a výborně se hodí . Atropunicea (s tmavě červenými listy), cv.


Pendula (s převislými větvemi) nebo cv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky