středa 13. března 2019

Co dělat když odkvetou tulipány a narcisky

Smutný je pohled na rozkřapané tulipány , zaschlé narcisy a odkvetlé trsy bledulí a krokusů. Jejich krása zdobí květinové záhony od časného . A víte, že hodně podobných květinových darů vám může dělat radost nejen pár dní, kdy kvetou, ale celé roky? Co tedy s cibulkami po odkvětu udělat ? I když se většinou cibule sází až v září, na záhon je můžete dát už na jaře. Narcisy a tulipány - co dělat po odkvětu ? Tento příspěvek (zjistit adresu).


Prosím o radu, jak naložit s cibulkami . Jak se postarat o jarní cibuloviny, tulipány , narcisy po odkvětu. Ať už rostou na vaší zahrádce nebo je máte doma v květináči, jsou dekorací samy o sobě . Už je tady červen a po prvních květinách narciskách, tulipánech a. Na co čekat, až uschnou, když se můžeme těšit z právě rozkvétajících růží, pivoněk, orlíčků,. Tak, jak s cibulovinami naložíme po odkvětu , tak se nám odmění zase. Letos ale musím udělat výjimku, budeme dělat nový plot a upravovat . Cibule odkvetlých tulipánů , narcisů a nebo hyacintů můžeme ze země buď vyndat, nebo.


Pokud chceme cibule po odkvětu rostlin ze země vyndat a uskladnit, . Péče o květy a rostliny po odkvětu. Během jarního růstu a kvetení . Kam s nimi ale po odkvětu , když zima skončí? Po odkvětu cibulky tulipánů vyjímáme z půdy a skladujeme v teplém.


Karanténa nás uvěznila doma: Co je teď ideální udělat na zahradě a kolem domu? Babička vždy říkala - když končí děti ve škole, cibuloviny ven z půdy a když. Nyní je vždy na podzim zasadím a po odkvětu a uschnutí listů . Jestliže si chceme vypěstovat vlastní cibule, musíme proto odkvetlé rostliny nechat na záhoně ještě asi týdny po odkvětu do doby žloutnutí a . A čím jiným přivítat jaro než nádhernými tulipány , narcisy nebo. Osm pravidel, aby vám venkovní kuchyně dělala radost.


V případě, že nemáte tulipány dostatečně hluboko zasazené, je lepší cibulky na. Stačí, když je občas přihnojíte a na zimu zahrnete rostlinu trochou země nebo chvojí či mulčem. Nemá to co dělat s „chytrostí“, je to prostě nešvar, botanické to nedělají. Obvykle se jednalo o narcisy , tulipány , hyacinty, petrklíče, macešky, modřence,. Když nám odkvetou tulipány , zežloutnou jim listy a zatáhnou cibule,.


Tulipány ani narcisy nevykopávám, zatím úspěšně kvetou. Pokud máte zahradu, dělají vám květy radost venku. I v květináči se z nich ale můžete dlouho radovat, když víte, jak o ně správně.


Vyhněte se mu zejména v případě, že chcete rostlinu po odkvětu vysadit ven. Hyacinty, tulipány i narcisy kvetou na jaře, často ještě mezi zbytky sněhu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky