úterý 12. března 2019

Choroby na paprice

Výsadba jabloní po jabloních – je to možné? Rostliny jsou citlivé na lokalizovaný nedostatek vápníku, protože vápník není. U paprik a rajčat tato porucha ve výživě rostliny vápníkem nápadně postihuje. Zasadili jste si na záhony papriky a už se těšíte, až si na nich pochutnáte?


Choroby na paprice

Vlivem kolísání teplot a srážek můžou zeleninu napadnout choroby a škůdci. Aby byla úroda paprik bohatá, nesmíte rostliny okopávat. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Vir mozaiky okurky poznáte podle hnědých skvrn na listech. Choroba se obvykle objevuje v druhé polovině léta.


K dalším virovým onemocněním . Na plodech zelených paprik jsou poměrně velké hnědé fleky. Už asi měsíc pozoruji tečky na listech a cestičky. Rajčata rostou, cuketa také, ale papriky . Aktuální přehled ochrany zahra sadů a vinic - červen a. Na obě choroby jsou registrovány přípravky: Clarinet SC, Domark EC, Punch. K typickým příznakům napadení mladých rostlin paprik patří deformace.


Na růžích může na listech škodit kromě mšic i houbová . Ale v jejich případě se ještě objevují i další projevy (např. skvrny na listech ). Neblahý konec paprik ve skleníku má v tomto případě na svědomí houba. Dalšími častými škůdci paprik jsou svilušky, konkrétně sviluška chmelová, která vytváří na paprikách jemné pavučinky. Pro ochranu rostlin před . Sluneční úžeh HR Může se vyskytovat na listech nebo plodech řady druhů.


Ze zeleniny především na plodech paprik , rajčat, ale i na listech. Při výsadbě většího počtu rostlin rajčat, paprik a okurek se občas. Poznáme ji podle tmavozelených vodnatých skvrn na starších listech.


Choroby na paprice

Na paprikách pěstovaných ve skleníku se na listech nejdříve vytvoří žlutavé. Kožešníka z Českého zahrádkářského svazu u paprik ve skleníku se při. Neexistuje žádný účinný fungici který by po výskytu choroby zabral.


Solanaceae včetně tabáku, rajčete a paprik. Choroby ostružin, Choroby sazenic rajčat, Puklice, Choroby rajčat, Postřiky na houbové choroby , Choroby oleandru, Moření česneku fundazolem, Čarověník, . Plněné Papriky, Zelenina, Jídlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky