pondělí 23. září 2019

Chemické postřiky na révu

Základem chemického ošetření jsou dva postřiky po odkvětu. Proto jsme pro vás připravili přehled postřiků proti hmyzu, pro spolehlivou ochranu rostlin i totální likvidaci plevelů. Kromě výběru vhodného postřiku proti plevelům . Diskuze: chemické přípravky pro vinnou révu.


U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude zdravotní stav slušný i bez ošetření.

Máte-li na zahradě či vinici některou z . Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden. Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu. Fungicidy - postřiky proti plísním. Kuprikol, Sulka, Karathane, Mythos a jiné.


Postřik na révu proto padlí a plísňi révové . Ještě bych dodal: Žádný kalendářní sled postřiků zvláště u révy neexistuje. Musíme sledovat její vývoj.

Takové kvetení je důležitý bod. A už jsem myslel, že nemusím používat žádné chemické postřiky. Začátkem září jsem našel . Kalendářní přehled ochrany ovocných a zeleninových kultur a révy vinné. K nejvážnějším chorobám patří padlí a plíseň révová (perenospora).


Choroba se nejvíce šíří za vyšších teplot (24–°C) a vyšší relativní vlhkosti (70– ). Nejmasivnější je šíření infekce v průběhu července. Jsou možné i přírodní bez chemie ? Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné. Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned obnovit.


Za silně deštivého počasí se proto oidium příliš nerozvíjí. Obdobný efekt má i postřik velkým množstvím kapaliny, třeba i čisté vody. Zdroj: diskuze Chemické přípravky pro vinnou révu.


Jarní chemická ochrana slivoní. První jarní postřik. Před rašením révy se každoročně přistupuje k aplikaci sirnatých postřiků proti přezimujícím škůdcům, kteří jsou původci později se objevující kadeřavosti a . Sazenice vinné révy : bez chemických postřiků a bez semínek.

Réva stolní velké hrozný, sladká. Modrá, žlutá nebo velké červené hrozny. Všichni zemědělci, kteří používají chemické postřiky , přitom musejí absolvovat povinná školení o tom, za jakých podmínek mohou látku . V tuto dobu vrcholí poslední ošetření révy před květem, ale také zahrádkáři a. A pěstitelé pak často ve víře v okamžitý úspěch razantně použijí chemický přípravek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky