úterý 17. září 2019

Cesmína množení na řízky

Cesmína se řadí mezi stálezelené keře či stromky menšího vzrůstu. V případě, že chceme množit rostlinu mladou, řízky odebereme nejlépe v květnu. Letními řízky můžeme množit všechny stálezelené druhy a kultivary v červenci až srpnu.


Ze řízků můžeme rozmnožovat až do prosince na poloteplé množárně v . Cesmíny je dobré množit řízkováním, a to ideálně v květnu, starší větve pak na přelomu června a července.

Nov Množení rostliny. Nejobvyklejší způsob je pomocí řízků , které odebíráme od konce června do srpna a necháme je zakořenit na teplém vlhkém . Dec Listy cesmíny mají léčivé účinky, upravují cukr v krvi a podporují činnost ledvin. Pro odběr mladých řízků je . Jiným způsobem množení je pomocí řízků , které odebíráme v červenci a srpnu. May Červenec až srpen – lískový ořech, lýkovec, břečťan, cesmína , skimie, budleja, Cornus florida. Podzimní množení pelargonií pomocí řízků.


Oct Na mlhovkovou množárnu můžeme píchat první řízky již v červnu a po nich další v září, kdy rostliny z prvního množení hrnkujeme.

Mnoho úspěchů přeje . Jan Řízky přitom zásadně odebírejte jen ze zdravých rostlin. Běžně se pomocí řízků množí například africké fialky, fíkus benjamín či vánoční kaktus. Množení za pomoci řízků ze stonků je nejpopulárnější metodou množení.


Cesmína preferuje sypké půdy bohaté na humus, poroste ovšem v každé zemině, která není zamokřená, nebo naopak příliš suchá. Aquifoliaceae – Cesmínovité Stálezelené nebo opadavé, většinou. MNOŽENÍ semenem, stálezelené druhy a kultivary letními řízky V VII– VIII, . Osvědčené je množení listovými řízky.


Jump to Bylinné řízky - Nejčastějším druhem řízkování je množení pomocí bylinných (zelených) nebo dřevitých řízků. Nová rostlina, která vznikne řízkováním, . Pak je jisté, jestli budeme mít samce nebo samici. Pěstované cesmíny jsou stálezelené, samičí rostliny . Kdy a jak množit buxus. Pro živý plot se hodí odebrat všechny řízky z jedné mateřské rostliny.


Před několika lety jsme si na zahradu vysadili cesmínu. Aug Oleandr zakorení aj ve sklenici s vodou. Nebo řízky zapíchat do substrátu a pretáhnout přez to mikroténový pytlík a úspech víc jak jistý.

Pro množení vyzrálými řízky jsou vhodné například kaliny, hlošiny, skalníky,. Ilex) nebo rododendrony, . Měkké mladé řízky odebírejte v květnu, polovyzrálé v červnu a červenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky