pátek 24. ledna 2020

Epifytní orchideje

Vyžadují dostatek rozptýleného světla, přímé sluneční světlo vážně poškozuje zejména mladé . Jun Odpověď: Phalaenopsis patří mezi epifytické orchideje , tedy mezi rostliny, jež ve volné přírodě rostou přisedle na větvích stromů, proto nemá . Je to lehký materiál, který dobře váže . Nesají ze stromů živiny ani vodu. Z čeho epifytické rostliny žijí? Královny vzdušných zahrad.

Resupinace květů orchidejí. Dec Phalaenospsis, Vanda, Dendrobium a další orchideje jsou druhy epifytické. V přírodě rostou na větvích stromů a živiny spolu s vlhkostí přijímají . Epifytní způsob pěstování kříženců rodu.


Feb Jsou to spíše epifytní orchideje , které žijí v korunách stromů, často ale rostou i na skalách a nechybí ani druhy terestrické, kořenící v půdě. V přírodě rostou tyto orchideje převážně jako epifyty na kmenech a větvích stromů, řidčeji i na kamenném podkladu. Jsou to pahlízy, což jsou ztlustlé stonky, oddenkové části nebo ztlustlé listy.


Apr Průhledné květináče používá zahradnická výroba pro orchideje , které rostou v přírodě epifytně v korunách stromů.

Vědci zjistili, že jsou jejich . Jan Orchideje jsou epifyty , potřebují tedy dostatek vzdušné vlhkosti a světla i ke kořenům. Skleněné závěsné aerárium je ideální pro jejich . Rostliny zalévejte ráno nebo večer a nechte podle ročního období a teploty vyschnout. V praxi orchideje přesazujeme, když kořeny vyčnívají z drenážního . Pro orchideje je to dokonce jeden z nejlepších způsobů pěstování, protože se jedná o epifytické rostliny, které nekoření v půdě, ale žijí na stromech, kde se . Feb Jedná se o východoasijský rod epifytických (na stromech rostoucích orchidejí , čítajících kolem druhů – kultivarů je však nespočetně více). Mar Jako epifyty přijímají orchideje svými kořeny vodu i živiny a současně jejich prostřednictvím potřebují dýchat.


Trvale zamokřený substrát jim . Je vynikajícím přípravkem k příhnojování orchidejí Anthurium, bromélií a ostatních epifytických rostlin, což jsou rostliny, které se v přírodě přichytávají ke kmenu a . Nov mýtů, které jsou opředeny kolem pěstování orchidejí. Ačkoli jsou tyto orchideje v přírodě téměř vždy epifyty , doma se pěstují jako hrnkové rostliny. Používejte pro ně kousky borové, piniové nebo topolové kůry, které . Orchideje mají často ve zvyku si vytvářet zásobní orgány, které jim slouží k přečkání klimaticky nepříznivého období.


U epifytních orchidejí to jsou většinou . Sháníte orchideje , tilandsie, tropické a subtropické rostliny, orchidejový substrát nebo květináče Už nehledejte dál Právě jste našli tu správnou stránku. Jan U nás nejčastěji pěstované orchideje rodu Phalenopsis česky můrovci jsou vcelku nenáročné epifytické rostliny původně žijící v korunách . Slovo orchidej zná asi každý.

Označuje jedinou čeleď rostlin:. V tropech jich většina roste na větvích a kmenech stromů (tzv. epifyty ) nebo alespoň .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky