čtvrtek 30. ledna 2020

Eukalyptus pěstování v květináči

Jak eukalypty pěstovat ? U nás bývají v nabídce zahradnických obchodů nejčastěji druhy Eucalyptus citriodora či Eucalyptus gunnii. A to jak na zahradě, tak i doma v květináči. Nejčastěji jej tedy pěstujeme jako přenosnou rostlinu v květináči.


Na pěstování je eukalyptus jednoduchý a poskytneme-li mu vhodné podmínky, dožije se.

Nikdy nedopusťte, aby zemina v květináči vyschla. Ideální je blahovičník pěstovat jako tzv. V našich oblastech je často pěstován jako letnička, ale lze ho také pěstovat v květináčích jako přenosnou rostlinu.


Kde je eukalyptus jako doma? Tipy pro domácí pěstování eukalyptu ( blahovičníku) v bytě. Nejdůležitější podmínkou přežití eukalyptu při pěstování v bytě je dostatek světla. Proto, pokud je to možné, v letním období pěstujte eukalyptus.


Stanoviště eukalyptu a zálivka.

Jeho pěstování je malinko náročnější, ale benefity, které nám přináší mít ho doma v květináči , jsou k nezaplacení. Obecně se eukalyptus doporučuje pěstovat jako pokojovou rostlinu. Jarní vysázení rostlin koupit v online obchodu OBI nyní! Vytrvalá rostlina, která se pěstuje v Africe, Středním východě, Jižní Americe a Asii.


Eukalyptus je snadný na pěstování , velmi dekorativní a léčivý. Jednou za dva roky na jaře přesadíme do větších květináčů. Asi 2x měsíčně rostliny přihnojujeme hnojivem pro pokojové květiny.


Výška eukalyptu je cca cm. Průměr květináče cm. Obvykle nádoby přelije, a pak je zase nechá vyschnout na trou což většině dřevin v květináči. Na zahradě lze tedy eukalyptus zpravidla pěstovat pouze přes teplejší část . Vůně rýmovníku připomíná směs eukalyptu , kafru, meduňky a mentolu. Pěstovat ho můžete celoročně v interiéru, přes léto klidně i venku.


Dobrý den, máte tady někdo zkušenosti s pěstováním různých eukalyptů. Od jara do podzimu stromek může být na terase, balkonu či zahradě. Semena se vysévají na .

V našich podmínkách je lepší stromek pěstovat v květináči , nicméně se jedná o odolný . Pěstuje se jako přenosná rostlina v nádobě nebo také jako pokojová rostlina. Skvělý k odpuzování komárů, much a molů. Starší rostliny můžete vysadit do . Pěstování je možné jen v květináčích , v létě je můžeme umístit na terasu, balkon nebo zahradu. Pokud rostlinu málo zaléváme, vadne, listy zasychají a rostlina postupně odchází. Příliš vody škodí kořenům, které v květináči tlí a odumírají.


Exotický eukalyptus můžeme pěstovat i na zahradě nebo v doma v květináči. Podmínky v ČR zvládá. Kvete od června do srpna a pěstovaný v květináči na okenním parapetu, je velmi dekorativní. Listy nejstarších větví eukalyptu obsahují velké množství . Doma v naší klimatické zóně se rostliny eukalyptu pěstují hlavně v zimních zahradách, v extrémních případech jen ve velkém květináči jako každá jiná pokojová .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky