čtvrtek 15. prosince 2016

Choroby pnoucich muškátů

Jedná se o nejčastější onemocnění broskvoní , nektarinek, ale i broskvomandloní a mandloní. Příznaky napadení této choroby se projevují již brzy z jara na mladých listech, kde. Návod na pěstování broskvoní a nektarinek, Zahradnictvi Spomyšl. Velmi důležité je hnojení po dokvětu, aby jsme podpořili velikost a kvalitu plodů.


Tak jako u ostatních ovocných dřevin, i broskvoně a nektarinky trpí řadou chorob , typickou . Ošetření proti kadeřavosti broskvoní patří k prvním činnostem,. Jedna z nejrozšířenějších chorob , která dokáže opravdu potrápit, je kadeřavost broskvoní. Jak na řez jabloní, hrušní, angreštu či rybízu, aby měly hodně plodů. Známá choroba broskvoní , v menší míře pak mandloní a broskvomandloní.


Broskvoň - choroby na broskvoních. U meruněk, broskví , sliv, třešní i višní měknou a hnědnou při této chorobě slupky i dužnina. Moniliová hniloba plodů peckovin. Hromady šťavnatých plodů , rok co rok, jen díky zasazení pecky.


Zkadeřené listy zasychají a opadávají. Na plodech někdy vznikají červené skvrny s nepravidelným okrajem. U napadených stromů je větší . Sladké a zároveň velmi šťavnaté plody broskvoní evokují jih, ale daří se jim iv. Tato choroba často propuká v období, kdy přetrvává vlhké, chladnější počasí.


Napadené plody se v důsledku omezení růstu postižených pletiv dále . Suchá skvrnitost listů peckovin, také odumírání pupenů a skvrnitost plodů broskvoně , je houbová choroba broskvoně způsobená houbou Stigmina carpophila . Nejvíce jsou napadány plody meruněk, ale i broskvoní a mandloní. K omezení výskytu choroby většinou postačuje fungicidní ošetření proti ostatním chorobám. Dojde-li k časné infekci plodů , jsou tyto deformované a praskají. Nejnáchylnější jsou nektarinky, z běžných odrůd pak především odrůda Sunhaven. Plum pox virus-PPV - u broskvoní se projevuje vizuálně hlavně na plodech.


Patrné prstencové nebo . Choroba se projevuje zdeformovanými listy, které vypadají takto:. Na broskvoni se choroba projevuje kroužky na plodech ,nebo deformacemi plodů. Na listech je choroba většinou nezřetelná. U nakažených stromů je v drtivé . Poměrně rozšířená je například strupovitost jabloní.


Jde o houbovou chorobu , která napadá listy a plody a může zcela znehodnotit úrodu jablek. Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví , kdy. Domů Zahrada Ochrana rostlin Choroby Zdvojení plodu , rozštěp pecky a. Většinou se vyskytuje u slivoní, ale může se vyskytnout i jablek, broskví , malin. Sazovitost je napadení plodů černí.


Takže jednak jsou to škůdci a jednak jsou to houbové choroby ,. Plody se postupně pokrývají . Napadá kůru kmenů především třešní, švestek, meruněk a broskvoní , zřídka i jabloní a hrušní ve. Celý proces vývoje těchto chorob doprovázejí výrony klejotoku, a to nejen na kůře, ale i na mladých výhoncích i plodech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky