pondělí 26. prosince 2016

Cibule zimní sečkagerda pěstování

Oproti cibuli kuchyňské má v nati 2x větší obsah vitaminu C. Díky obsahu fytoncidů a silic příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu. Cibuli zimní sečku si můžete podle našeho návodu vypěstovat snadno a. Už zavedená odrůda Gerda je raná odrůda s vegetační dobou . Alium fistulosum) Doporučené odrůdy zimní cibule. Cibule zimní sečka : raná odrůda Gerda.


Zimní naťová cibule původem ze severovýchodní Asie. Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v . Zimní cibule se nazývá též sečka , sibiřská cibule nebo ošlejch. Pěstujeme ji zejména. Odrůdu Gerda pěstujeme pro nať.


PĚSTOVÁNÍ : Cibuli sečku (též cibuli sibiřskou, cibuli zimní či ošlejch) pěstujeme podobně jako pažitku. Rostlinky ze semínek jsou zpočátku drobné a venku jsou . Je pěstovaná pro jemnou, biologicky cennou nať. Porovnání cen obchodů. V první polovině března začíná v závislosti na počasí sklizeň cibule zimní neboli sečky.


U nás se nejčastěji pěstují odrůdy Entita a Gerda. Pro nať se pěstuje klasicky Gerda. Semena jarní cibulky , odrůda Gerda , balení gramy, podzimní výsev, využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule , SEMO 5Zimní. Mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule , s jemnou cibulovou chutí a léčebnými účinky . Předností této cibule je.


Zejména pro nať se pěstuje odrůda Gerda a výtečná je i Augusta, . Ideální pro pěstování v nádobách, silné sazenice můžeme rovněž vysadit na teplé . CIBULE ZIMNÍ SEČKA GERDA. Pokud cibuli zimní pěstujeme , jako trvalou rostlinu, tak necháme v klidu přezimovat a již při teplotách těsně nad nulou raší mladé listy, použitelné v kuchyni. Cibuľa - sečka,zimná, celoročne na vnať GERDA.


Naše odrůda, velmi populární pro vhodnost k celoročnímu pěstování je GERDA. MAXI - raná odrůda vhodná především pro rané letní pěstování. Jsou druhy zeleniny, kterým se v zimě pod sněhem vyloženě daří. Nejčastěji se u nás pěstuje odrůda Libochovický. U nás si pořídíte odrůdy Bajkal, Augusta, Gerda , Hiberna a Ambition.


Tradiční osvědčená poloraná odrůda pro pěstování z. Výběr není proveden dle. Odporúčame ju pestovať v kvetináčoch alebo priamo v záhone.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky