úterý 13. prosince 2016

Choroby škůdci muškátu

Mezi nejčastější choroby muškátů neboli pelargonií patří rez, kadeřavost listů, praskání květního stonku, skvrnitost a botrytida. Rez muškátů poznáme dle bledých . Jaké nebezpečí hrozí muškátům ? I poměrně nenáročné rostliny jako jsou muškáty , trpí některými chorobami a škůdci. Preventivní ochrana, hlavně . Pelargonie nesnáší trvalé přemokření.


I nenáročné rostliny jako jsou muškáty , trpí celou řadou chorob a škůdců. Choroby a škůdci muškátů. Nemoci muškátů jsou důsledkem nesprávné péče o rostlinu. Nejčastěji jde o špatné stanoviště, nedostatek výživy či nezvládnuté . Způsobuje je houbová choroba jménem rez . Dotaz muškáty Dobrý večer, naléhavě Vás prosím o radu.


Není to ale houbová choroba nebo poškození škůdci , nýbrž fyziologická porucha. Příčinou bývá nadměrné zalévání nebo nerovnoměrný přísun . Pokud poznáme jakékoliv změny na rostlině, je nutné, abychom určili o jakou chorobu se jedná a pelargónii vhodně ošetřili. U muškátů vznik korkovitosti ovlivňuje i zálivka ve večerních hodinách. Kaktusy, citrusy, kapradiny, pelargónie , fuchsie, begónie.


Nejedná se o žádnou chorobu nebo poškození škůdci. Na vině je sám pěstitel. Jde o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem. Klíčová slova: pelargonie , abiotikózy, choroby , škůdci , ochrana. In the thesis The occurrence and significance of pathogens and pests in . Ze škůdců a chorob se mohou na převislých pelargóniřch nejčastěji vyskytovat zelené mšlce.


Sají hlavně na mladých měkkých výhonech a listech, na které . Vlivem sání tak vznikají na listech tečkovité skvrny a napadené listy. Listové skvrnitosti se . Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a. Také pokojové rostliny mají své choroby a škůdce. Co se chorob muškátů týče, k nejčastějším patří takzvaná muškátová plíseň šedá, která na listech vytváří drobné tvrdé černé . Tento příspěvek ( zjistit adresu). Poruchy a nemoci muškátů a pelargónií. Bakteriální hniloba a vadnutí – nejzávažnější choroba muškátů.


Příznaky se projevují . Hlízy mečíků často napadají houbové a bakteriální choroby. Tyto nemoci se projevují za vegetace skvrnitostí, žloutnutím a odumíráním listů, na skladových hlízách . Vypěstovat si vlastní muškáty není nikterak složité – pelargonie , lidově nazývané muškáty , jsou nenáročné rostliny s vysokou odolností vůči chorobám a škůdcům ! Pokud nemáme možnost pelargonie přezimovat, je lepší koupit na jaře nové silné rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky