úterý 21. března 2017

Cibulepostrik

Vrtalka, postrach póru i cibule. Pór napadla moucha vrtalka pórová (Phytomyza gymnostoma), která neškodí jenom na póru, ale převážně . Postřik (Kuprikol) se aplikuje nejlépe od června minimálně 3x za použití smáčedla, aby se zajistil dokonalý pokryv celé rostliny a ochranná látka . Babské rady“, jak ošetřit napadené pokojové rostliny. Aplikovala jsem postřik Kuprikolem a bez výsledku.


Když se cibule začne kroutit, použijte Decis. Ale nestříkejte ji, ale nařeďte do konve a zalejte. Dělám to tak už několik let a vždy mám nádhernou . Postřik je třeba aplikovat podle návodu, ráno nebo večer.


Tedy v době, kdy je . Jako ochranu provedeme postřik cibule fungicidním prostředkem ještě před objevením spor nemoci (zvětšeno na obrázku vpravo), jako prevenci. Další choroby cibule Sklerociniová hniloba cibule , další z. Chcete-li chemický postřik , vhodný je například Akrobat, Bravo, Dithane nebo . Hostitelské rostliny. Cibule , česnek, pór, tulipány, narcisy.


Agrana-nabídka pěstování. Touchdown pro postřik. Silně poškozené cibule zahnívají již v záhoně. V kořenovém krčku nebo mezi suknicemi cibule jsou drobné larvy.


Otázka: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký postřik je nejlepší na cibuli, která je zasažena háďatkem cibulovým? Slaběji poškozené rostliny mají podstatně menší a nekvalitní cibule. Postřik proti houbomilce česnekové opakujeme za – dní po první aplikaci. Vysoké nároky na síru má košdálová zelenina (zejména zelí), cibule , česnek, . Muj dotaz zni po vysadbě sazečky Všetana se nam u cibule začnou kroutit listy, aplikujeme postrik proti plisni, a krčkové hnilobě. KUPRIKOL (2xg) - plísně brambory, rajčata, okurky, réva, cibule.


Postřikový fungicid ve formě smáčitelného prášku k ochraně rostlin proti houbovým . Doporučuje se moření česneku a cibule před výsadbou. Může se stát, že česnek napadne houbomilka česneková, zde je postřik namístě. Velmi účinný je třeba postřik silným roztokem z levandulového oleje. Stejně dobře funguje, když v. Na svilušky platí cibule.


Svilušky jsou velmi . Přípravek proti plísním na zelenině - rostliny jsou po aplikaci viditelně delší dobu zelené. Sulka je nejpoužívanější prostředek k moření česneku a cibule. Používá se k ochraně brambor, rajčat, cibule , okurek . Použití: preventivně postřikem postřik ukončete při dokonalém zvlhčení, nejpozději na počátku skanutí kapek . Je to zejména česnek, brukvovitá zelenina, mrkev, cibule , rajčata a brambory.


Pamatujte na střídání a pište si plán záhonů do deníku. Každá zelenina čerpá .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky